Civil Karácsony a Fő téren

2013. december 11. (szerda)

„Szeretet Díj”, újjáélesztett kirakatverseny, karácsonyi hangulat és színes műsorok – ezekkel kecsegtet egy új kezdeményezés, a Civil Karácsony. Az I. Nemzetközi Verkli Fesztivál jelentős sikerén felbuzdulva összesen 14 civilszervezet mozdult meg, hogy december 22-én élettel töltse meg a Fő teret. A szervezők tradíciót szeretnének teremteni a karácsonyi rendezvénnyel és fontos céljuk a közösségépítés.

A Fő tér és a sétálóutca lesz a helyszíne a Civil Karácsonynak. A Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, a Turisztikai Egyesület, a Borbarát Hölgyek és a Belvárosi Kereskedők mellett további 9 civilszervezetet buzdult fel a Verkli Fesztivál sikerén, hogy egy közösségépítő karácsonyi rendezvényt szervezzenek a belvárosban.

A fő célkitűzése a szervezőknek, hogy élettel töltsék meg a Fő teret és közösségi eseményekkel fokozzák a városszeretetet. A rendezvény céljait és irányvonalait a főszervező szervezeteket képviselő Bubla Zoltán, Horváth Tihamér, Vetőné Zeke Erzsébet és Zámbóné Hajdu Andrea ismertette.

A program igazodik a hagyományos adventi gyertyagyújtáshoz. A rendezvényen fellépnek az Egry, a Ranolder és a Csány-Szendrey iskola tanulói, valamint Záborszky Péter orgonista és megszólalnak Hansjörg Surber verklijei is. A Civil Karácsonyhoz kapcsolódva ismét lesz kirakatverseny a belvárosban. A felhívást már közzétették, az értékes díjakat a rendezvényen vehetik majd át résztvevő kereskedők.

Újdonságként egy új elismerést hoznak létre „Szeretet díj” néven. Jelöltek már vannak, idén a tervek szerint 3-5 díjat osztanak ki. A Civil Karácsony együttműködik a Goldmark Károly Művelődési Központtal. A jó hangulatot a színes műsorok mellett pogácsa, sütemény, tea és forralt bor szolgálja majd. A szervezők gondoskodnak kültéri tüzekről is, a Málta Szeretetszolgálat pedig gyűjtést szervez a rászorulóknak Advent utolsó vasárnapján.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)