Civil szolgáltató iroda nyílt Keszthelyen

2010. szeptember 8. (szerda)

A Keszthely- Hévíz Kistérségi Civil Egyeztető Fórum, mely 2003 óta működik a kistérségi Területfejlesztési Tanács mellett, nem csak területfejlesztési ügyekkel foglalkozik, hanem ernyőszervezetként is működik a térség civil szervezetei számára. A tagként nyilvántartott 32 civil szervezet 6 munkacsoportba jelentkezett érdeklődési körük szerint.

A Keszthely Kistérségi Területfejlesztési Tanács helyet és infrastruktúrát biztosít a szervezet számára. A Társulási Tanács témáira a munkacsoportokon keresztül civil szemszögből reagálnak, véleményezési joguk van.
Napi szinten, elsősorban e-mailben tartják a kapcsolatot egymással. Üzemeltetik a kistérségi honlapot (www.keszthelytarsulas.hu). Kéthetente hírlevelet küldenek a térség aktualitásaival és eseményeivel.

Az elmúlt években működésükre kaptak támogatást a Nemzeti Civil Alapprogramtól, majd 2009-ben pályázati segítséggel megalakították és működtették a Nyugat-Balatoni Civil Kerekasztalt, civil konferenciát rendeztek, részt vettek a „Civil Szervezetfejlesztés Zala megyében” című TÁMOP-os projektben.

2010-ben a Nemzeti Civil Alapprogram szakmai pályázatán a Keszthelyi Nemzeti Kör gesztorságával 400.000 Ft támogatást nyertek civil szolgáltató iroda működtetésére. A szolgáltatás 2010 szeptemberétől 2011 májusáig üzemel a kistérségi társulás munkaszervezetének irodájában. Feladata a tanácsadás, információáramoltatás, pályázati segítségnyújtás, kapcsolatok, együttműködések kialakítása. A működtetést a Fórum titkára, Vozár Péterné végzi hétfőtől csütörtökig 13 – 16.30 óráig.