Civilek az önkéntesség jegyében

2011. június 8. (szerda)

Kétnapos civil konferenciát tartott a Keszthely-Hévíz Kistérségi Civil Egyeztető Fórum a Balaton Színház Básti termében 2011. június 7-én és 8-án.

A rendezvény első részében a Civil Fórum éves szakmai tevékenységéről hallhattak beszámolót a tagok dr. Alföldi Zoltán elnök előadásában. A 2007-ben újjáalakult Civil Egyeztető Fórum a Kistérségi Területfejlesztési Tanács mellett működik. Elsősorban NCA pályázatok segítségével szervezi programjait, mint a Nyugat-Balatoni Civil Kerekasztal, a kistérségi civil koncepció helyzetelemzésének elkészítése, információs iroda működtetése. A mintegy 30 egyesületet tömörítő szervezet 6 munkacsoportot hozott létre, hogy hatékonyabb munkát végezhessen. A térségi szervezetek megismerték egymást, együttműködések jöttek létre, közös pályázatokat dolgoztak ki. Idei terveik között szerepel egy Civil Forgatag megrendezése, mely elnyert pályázati források függvénye.

A program második részében Vozár Péterné, a Fórum titkára hívta összejövetelre a keszthelyi civil szervezeteket, ahol a cél az egyesületek tevékenységeinek ismertetése és az önkéntes munkák összehangolása volt. Vendégként a Badacsonyi Civil Kerekasztal munkáját ismerhették meg a résztvevők, majd egyenként mutatkoztak be a civil szervezetek. 30 szervezet elfogadta a meghívást. Megtudhatták, ismerőseik mivel foglalkoznak, rácsodálkozhattak a város civil életének sokszínűségére. Egészségügyi, hagyományőrző, lakóhelyi, ifjúsági, bűnmegelőzési, keresztény, történelmi hagyományokra épülő, nemzeti gondolkodású, sport, kulturális és turisztikai jellegű tevékenységeket ismerhettek meg. A résztvevők kifejezték szándékukat, miszerint máskor is szívesen vesznek részt hasonló rendezvényen.

A rendezvény a Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.