Csaknem hétezren voltak a Festetics-kastélyban a hétvégén

2022. április 19. (kedd)

Lovasbemutatóval, játszóházzal, kincskereséssel várta a családokat a Helikon Kastélymúzeum. A parkban és a kiállítótérben is színes programokat kínáltak az érdeklődőknek a húsvéti hosszú hétvégén. A négy nap alatt csaknem hétezren voltak a Festetics-kastélyban.

Megtelt a Festetics-kastély parkja a hétvégén. Sokakat csábítottak a programok, de a kiállítások is népszerűek voltak.

„A nagyját azért már megnéztük. Magát a kastélyt, a hintókat, voltunk a vadászati kiállításon, és a modellvasutakon is. Most hova is indultunk? Most a papagájházba indultunk meg a szökőkúthoz.” – mondták a látogatók, Lázár Balázs és Lázár-Dunai Petra.

A park hátsó részében a lovassport szerelmeseit várták. A közönség ízelítőt kaphatott a különleges dámalovaglásból, a gyerekek körében pedig nagyon népszerűek voltak a patások. A szeles idő ellenére is sokan sétálgattak.

„Mi Győrújbarátról érkeztünk. Igazából eljöttünk Zalaszántóra, a Béke sztúpát szerettük volna megnézni, nagyon jó érzés volt. A feleségem mondta, hogy jöjjünk el, nézzük meg a Totemet, illetve a Festetics-kastélyt.” – tette hozzá egy másik látogató, Nagy Sándor.

A parkban egy nyuszis szelfi pontot is kialakítottak, ahol sokan fotózkodtak. A kastély munkatársai is jelmezbe bújtak. A hosszú hétvégén felnőttek és gyerekek is találtak maguknak elfoglaltságot.

„A mögöttem látható lovas programokra látszólag nagy az érdeklődés, de ezen felül az északi szárnoyn családi játszóház, illetve gyereksarok várja az érdeklődőket. Ezen felül arcfestés is van itt a hétvégén, illetve bábszínházzal is készültünk a kicsiknek.” – tájékoztatott Fókás Andor Zalán, a Helikon Kastélymúzeum munkatársa.

Az északi szárnyon a Varázshangok Játszóház szórakoztatta a gyerekeket. A különböző játékok mellett kézműves foglalkozást is tartottak. A felnőttek a ritkán látható lakosztályokba leshettek be.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9063-csaknem-hetezren-voltak-a-festeticskastelyban-a-hetvegen