Családbarát közösségi tér nyílt a Kertvárosban

2023. április 26. (szerda)

A társadalmi igényt kielégítő kezdeményezés egy többgyermekes család ötlete alapján valósult meg. Céljuk, hogy segítség a felkészülést a családdá válásra.

Kellemes hangulat, tánc és zene. Ezekkel fogadták a vendégeket a közösségi tér megnyitóján. Az UKUCS egy családi központ, ahol a tervek szerint a jövőben közösségformáló programokkal várják az érdeklődőket. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

„Nagyon örülök neki. Annak örülök, hogy így együtt lehetünk. Az emberek. És akkor együtt tudunk szórakozni..” – mondta Galó Leila Erika.

A helyszínt megálmodó Csincsi Bernadett szakmájához kapcsolható tevékenységgel szeretett volna segíteni a környékbeli családokon. Dúlaként és gyermekágyas segítőként leginkább a kisgyermekes anyáknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra.

Csincsi Bernadett, az UKUCS megálmodója: „A családok életébe így közel kerülve szeretnénk olyan helyet biztosítani anyáknak, miután megszületik a babájuk, legyen egy közösségi tér, ahova járhatnak. Ez jó anyának is, és jó a babának is, hiszen a gyermek minél előbb szocializációval találkozik. Az anyának pedig jó, mert van lehetősége kimozdulni a négy fal közül.”

Az UKUCS családbarát közösségi tér mentes bázis konyhát is üzemeltet; terveik szerint még májusban komatál szolgáltatást indítanak, valamint a speciális étkezési szokásokkal élők is megtalálják náluk majd a vega, vegán, glutén-, tej-, tojás-, és cukormentes ételeket. Konyhájukat környezetbarát módon működtetik, lebomló tisztítószereket és csomagoló anyagokat használnak.

„Segítő, tanácsadó, mentor szerepben vagyok, és általában hiányzik egy olyan helyszín, ahol ezt összpontosítani tudjuk. Azt gondolom, hogy az UKUCS abban egyedülálló, hogy közel vagyunk Keszthelyhez, de mégis egy picit a külterületén, tehát frekventáltan bárhonnan el tudnak jönni ide azok a szülők, családok, akik erre nyitottak. ”– mondta Galóné Fodor Gabriella társvállalkozó.

Az UKUCS nem csupán helyet és lehetőséget teremt a környékbelieknek tudatosan készülni a babavárásra, a szülésre, és a családdá válásra. Kikapcsolódást is ígér; többek között baba-mama körrel, Mozaik Család klubbal, és Másképp Étkezők körével várja a kikapcsolódni vágyókat.

Király Erika – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10287-csaladbarat-kozossegi-ter-nyilt-a-kertvarosban

Képek