Családbarát munkahely a Goldmark

2013. október 29. (kedd)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától vehette át Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója a Családbarát Munkahely különdíjat.

A 2012-ben elnyert Családbarát Munkahely díjat hirdető tábla mellé már felkerült az idei Családbarát Munkahely különdíj is a Balaton Színház falára. A díjat Csengei Ágota, az intézmény vezetője vehette át október 25-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkárától.

Az intézmény dolgozóinak nagy meglepetés volt, hogy a meglévő gyakorlataik mellé tervezett további családbarát intézkedéseket – melyek növelik a dolgozók motivációját – tartalmazó pályázatuk újabb sikert hozott. Közel 200 pályázó közül hozták el a különdíjat. A különdíjasok 600 ezer forint pénzösszeget is kaptak. Ugyan 1,5 millióra pályázott az intézmény, de ez a pénzösszeg is újabb lehetőségeket ad a továbblépésre, hogy a meglévő családbarát intézkedéseik mellett az új pályázati programmal erősíteni tudják a munkahely működését. Átgondolják majd, hogy a pályázatban foglaltak közül mit hagynak ki a megvalósítás érdekében a csökkentett jutalomösszeg mellett.

A Goldmark Károly Művelődési Központ az önkormányzati költségvetési szervek közül az egyetlen különdíjas, és a díjazottak között sincs más kulturális intézmény. Csengei Ágota szerint jó volna Zala megyében szélesebb körben megismertetni a családbarát szemléletet, ennek érdekében konferenciát szerveznek tavasszal.

Az intézmény szemléletéhez tartozik, hogy felmérést végeznek a dolgozók körében, s annak megfelelően alakítják programjaikat, biztosítanak ingyenes részvételi lehetőségeket előadásokra, illetve a rendszeres egymásra figyelés mellett a jeles ünnepek alkalmával megajándékozzák egymást.

A következő évben tovább kívánják fejleszteni a programot, mivel 2014 a Munka és a Családi Élet Összeegyeztetésének Éve lesz.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)