Családbarát védjegyet kapott a Balatoni Múzeum

2022. március 21. (hétfő)

Családbarát hely és szolgáltatás címet kapott a Balatoni Múzeum. A védjeggyel azokat az intézményeket tüntetik ki, akik sokat tesznek azért, hogy a családok jól és biztonságosan érezzék magukat ottlétük során.

A védjegy megszerzéséhez több szempontnak is meg kellett felelnie a közel 100 éves Balatoni Múzeumnak. Az épületet akadálymentesíteni kellett. Az elmúlt 10 évben arra törekedtek az intézményben, hogy a látogatók nehézségek nélkül tekinthessék meg a kiállításokat. Megépült az emelőlift, mellyel a babakocsikkal is könnyebben a közlekedés. Az üvegfelületekre matricákat raktak, valamint több mint 150 védő dugaljat helyeztek a konnektorokba. Kialakítottak egy szoptatási sarkot, a mosdóba pelenkázót és wc-szűkítőt raktak. Fejlesztettek egy játszósarkot is.

„Ez egy nagy presztízs, hiszen hogyha egy család nézegeti a lehetőségeket, hogy hova menjen el kirándulni, milyen intézményt, esetleg múzeumot nézzen meg, akkor már rögtön a Balatoni Múzeumot tudja választani. Hiszen ebből a védjegyből már arra lehet következtetni, hogy itt már olyan szolgáltatások, lehetőségek vannak, hogy számukra könnyen, kényelmesen meg lehet nézni a múzeum kiállításait.” – mondta el Németh Péter igazgató.

A Családbarát Magyarország Központ hisz abban, hogy a munka és a magánélet egymást erősítő tényezők. A családbarát szemlélet pedig versenyelőnyt biztosít az intézményeknek.

„Valamennyi érdeklődő munkahely beadhatja hozzánk a regisztrációját és akkor utána egy előszűrő kérdőívet tud kitölteni. Ez a kérdőív már önmagában is egy nagy segítség neki, hogy átgondolja, felmérje, hogy milyen családbarát intézkedés van nála. Ha már megfelelt a követelményeknek, akkor ki fog hozzá menni egy auditorunk. Segítenek abban, hogy egy picike plusszal mit lehetne esetleg még javítani, vagy esetleg milyen nagyobb programokat lehetne elindítani és azokhoz mit kellene tenni a munkáltatónak.” – ismertette Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

A Balatoni Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait is értékelték, ezért is plusz pontot kaptak. Családi napokat eddig is szerveztek, most ezeket is tovább fejlesztik. Ezek mellett a hozzájuk érkező szülők és gyermekeik kedvezményeket is kapnak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://www.keszthely.hu/cgi-bin/itworx/login.cgi