Családi múzeumbelépőket kaptak a keszthelyi diákok

2020. június 25. (csütörtök)

A keszthelyi általános és középiskolások között összesen száznégy darab családi belépőjegyet osztottak szét az idei év végi záróünnepségeken. A belépők a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokban használhatók fel. Az értékes ajándékokat azok a diákok kapták, akik a legjobb teljesítménnyel zárták az évet.

Az idei tanév az iskolákban nem a korábban megszokottak szerint zajlott. Csupán március közepéig lehettek a diákok a tantermekben, az iskolapadokban. A távoktatás kihívás elé állította nem csak a tanulókat és a pedagógusokat, de a szülőket is. A belépők kiosztása egy kis figyelmesség azok felé a családok felé, akik a nehéz helyzet ellenére helyt álltak és a tanulók a legjobb eredményt hozták ki az év végére.

A Belvárosi Múzeumok tulajdonosát Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke kereste meg az ötlettel, aki azonnal igent mondott a felkérésre. „Nem is okozott Tibor meglepetést; tudtuk, hogy ő mecénás. Már nagyon sokszor komoly összegekkel is támogatta a keszthelyi iskolákat, és most is azonnal igent mondott. Felmértük a tíz iskolában az igényeket, és az általános és középiskolákban a tanévzáró ünnepségeken és a ballagásokon több, mint száz darab családi belépőt fogunk kiosztani a legjobb teljesítményt nyújtó gyerekeknek” – nyilatkozta az elnök.

Turi Török Tibor, a Belvárosi Múzeumok tulajdonosa örömmel adta át a több százezer forintot érő ajándékot. Azóta a diákok ezeket már át is vették az iskolákban. A családi belépők öt múzeumban, a Baba, Csiga, Játék, Nosztalgia múzeumokban és a Történelmi Panoptikumban használhatók fel. Az adománynak köszönhetően immár nem csak a szülők vihetik múzeumba a gyermekeiket, hanem fordítva. A múzeum tulajdonosa a tudatosság fejlődését tartja szem előtt.

Turi Török Tibor így látja: „(Az) ifjúságnak a hazafiság irányába, vagy a kultúra irányába való tendálása és magának a nemzettudatnak az ápolása a feltett célom. Hogy a bizottsági elnök úr megkeresett, Csótár András ezzel, nyitott ajtót döngetett, mert én nagyon jó szívvel várom a több száz diákot. Nézzék meg az öltözködéskultúrát, a népi építészetet, nézzék meg a 14000 játékot, amit felvonultattunk a Játékmúzeumban, örvendjenek a Nosztalgia Múzeumnak és a Panoptikumnak is.”

A száznégy darab családi belépőt a legjobb kulturális, sport és tanulmányi munkát végző tanulók kaphatták meg.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7183-csaladi-muzeumbelepoket-kaptak-a-keszthelyi-diakok