Családi napot tartottak az Idősek Otthonában

2022. augusztus 5. (péntek)

Családi napot tartottak az Idősek Otthonában. Az Egyesített Szociális Intézmény az ellátottakat és családjukat is vendégül látta. A kellemes délutáni programon muzsika, estebéd és szentmise is volt. A fenntartó önkormányzat célja, hogy ilyen programok is szolgálják az ellátás színvonalát és a lakók jó közérzetét.

A nóta és a jó hangulat táncra hívta az otthon lakóit. Az ellátottak családtagjaikkal együtt tölthették el a délutánt az intézmény udvarán. Ez már a hatodik alkalom volt, hogy megszervezte a programot az ESZI.

Szirtes Zsolt lakó: „Volt tavaly is. A hibákat, amit megbeszéltünk, az idénre ki lett küszöbölve. Minden nagyon jól van, jó a hangulat, jó a társaság.”

Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának 70 lakója van. Az ágyhoz kötött ellátottakon kívül mindenki megjelent a rendezvényen. A legtöbben családjuk körében ünnepeltek. A távol maradó családtagok süteménnyel járultak hozzá a programhoz.

Királyné Domaházi Csilla intézményvezető: „Mi a célunk? Hogy együtt legyünk, hogy jól érezzük magunkat, hogy vendégül láthassuk nem csak a lakóinkat, hanem a családtagjaikat, hiszen a mindennapos látogatások alkalmával azért ilyen jó hangulat nem szokott lenni, úgyhogy mi ennek nagyon örülünk, hogy sokan elfogadják a meghívásunkat és egy kellemes délutánt együtt tölthetünk.”

Mokos János atya mutatott be szentmisét. Prédikációjában a Fő téri templom káplánja arról beszélt, hogy öregnek lenni annyit jelent, hogy megérik az ember a bölcsességre. A résztvevőket Vozár Péterné alpolgármester is üdvözölte. A városvezetésnek fontos, hogy az idősek otthonát minél jobb színvonalon tartsa fenn.

Vozár Péterné alpolgármester: „Ehhez a színvonaljavuláshoz, illetve a színvonal fenntartásához hozzájárulnak olyan rendezvények is, mint amelyen itt lehetünk most. A családi nap nyitottá teszi az intézményt a családtagok előtt, régi ismerősök, barátok összejöhetnek, illetve meglátogathatják többen, akik kíváncsiak az intézmény működésére.”

Az Idősek Otthonának dolgozói sertéspörkölttel lepték meg a vendégeket. Karácsonykor is rendez az intézmény ünnepi étkezést. A szűkös belső tér miatt azonban csak szabadtéri események alkalmával tudják meghívni a családtagokat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9428-csaladi-napot-tartottak-az-idosek-otthonaban