Csapatépítéssel kezdték a tanévet a pedagógusok

2022. augusztus 27. (szombat)

Az Egry iskola nevelőtestülete csapatépítő tréninggel indította az új tanévet. A pedagógusoknak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak foglalkozást. A játékos feladatok nem csak a tanítókat, tanárokat kovácsolták össze, hanem az önismeret fejlesztésében is segítettek.

Papírból kellett tornyot építeniük a három fős csapatoknak. A résztvevők kreatív megoldásokat használtak annak érdekében, hogy az övék legyen a legmagasabb építmény. Az oktató munka során a szakemberek maguk is használják az élménypedagógia elemeit, de sok újat is tanultak.

„Mindenképpen fontosnak tartom, mert ritka az a pillanat, amikor a tantestület így, tanítványok nélkül együtt töltheti az időt. És azt gondolom, hogy nagyon érdekes érzés az, hogy a katedra másik oldaláról szemléljük a dolgokat, és mi vagyunk a kisdiákok és mi hajtjuk végre azokat a feladatokat, amelyeket nap mint nap, mi adunk ki a diákoknak.” – mondta Végh Andrea, az Egry József Általános Iskola és AMI tanítója.

A feladatok mindegyike együttműködést igényelt. A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt. A rendőrség munkatársai a játékok során rávilágítottak a résztvevők személyiségjegyeire is. Ezek az alkalmak a hamarosan kezdődő pedagógiai munkát is segítik.

„A gyerekek visszaérkeznek a szabad életből, a nyárból. Próbáltunk nekik olyan programokat hozni, amivel egy kicsit ők is majd tudnak játékosan kezelni a gyerekeket. Ezt próbáljuk nekik megmutatni, megtanítani nekik. A csapatok összekovácsolására is nagyon alkalmasak ezek a feladatok, amiket hoztunk. Itt le tudják mérni az empátiát, a csapatmunkát, hogyan tudnak csapatban dolgozni, mit kell erősíteniük majd a közeljövőben.” – tájékoztatott Sváb Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója.

A pedagógusoknak már augusztusban megkezdődik az új tanév. Ahhoz, hogy a gyerekeket megfelelő módon tudják fogadni szeptember 1-én, sok előkészület kell. Az Egryben eddig is jó volt a munkaközösség, ez elengedhetetlen a hatékony oktatáshoz.

„Egy iskolában az oktató nevelő munka az csapatmunka. Nagyon fontos, hogy a csapat tagjai együtt tudjanak működni, támogassuk egymást, segítsük egymást, kiegészítsük egymást, inspiráljuk egymást. A hosszú évek alatt viszonylag stabil, nagyon jó tantestületi közösség alakult ki itt az iskolánkban, de szükség van arra, hogy így nyár végén kicsit összehangolódjunk. És a csapatépítés, pont ezt az összehangolódást célozza meg.” – emelte ki Tóth Éva, az Egry József Általános Iskola és AMI intézményvezetője.

A pedagógusok lelkesen dolgoztak a csapat sikeréért. A foglalkozáson tanult feladatokat a tanév során is alkalmazni tudják majd.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9504-csapatepitessel-kezdtek-a-tanevet-a-pedagogusok