Cseh vendégek látogatása Keszthelyen

2011. május 13. (péntek)

Helena Bambasová nagykövet asszonyt és kíséretét Keszthely városa nevében Pálinkás Róbert alpolgármester fogadta.

A delegáció megtekintette a Festetics kastély főúri termeit, a könyvtárat és a hintómúzeumot, valamint a szeptember végéig Keszthelyen látható Munkácsy-kiállítást. Ezt követően ebédre invitálta az alpolgármester a vendégeket, majd továbbkísérte a csoportot Hévízre.

Pálinkás Róbert elmondta: reméli, hogy a térségnek és a városnak egyaránt hasznára lehet a cseh partnerkapcsolatok kialakítása és ápolása akár gazdasági, akár kulturális téren. A megbeszélés során felmerült, hogy a turisztikai kapcsolatokat a felek tanulmányutak kölcsönös szervezésével kívánják erősíteni a közeljövőben.

(fotó: Szeiler Gábor)

Május 12-13-án a „Cseh Napok” rendezvénysorozat keretében 14. alkalommal mutatkozott be a Cseh Köztársaság Nagykövetsége Magyarország egy megyéjében; bemutatták az ország kultúráját, turisztikai szépségeit és a cseh üzleti lehetőségeket a hosszú távú kapcsolatok kialakítása érdekében. Az üzleti kapcsolatok elősegítése érdekében Zalaegerszegen „Cseh Köztársaság – az Ön üzleti partnere” címmel rendeztek konferenciát.