Csillag születhet a fiatalok között

2010. február 12. (péntek)

Keszthelyen is Csillag születik címmel hirdetett tehetségkutató versenyt 12-29 év közötti fiatalok számára a Mentor Ifjúsági Szolgáltató és Információs Iroda. Az első elődöntőt holnap tartják a városban.

– Összesen 128 fiatal jelezte, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez a szám, megvallom, kissé bennünket is meglepett, de természetesen nagyon örülünk neki. Leginkább zenés, énekes, táncos produkcióval állnak színpadra a nevezők, de színesíti a kínálatot számos zenekar, freestyle football, dobszóló, vers és néptánc is – összegzett Papp Gábor, az iroda vezetője. Hozzáfűzte: a versenyre jelentkezők száma kiváló bizonyíték, hogy a városban és a térségben nagyon sok a tehetségét, megmutatni kívánó, felkarolásra váró fiatal. Sok más szervezet, vállalkozás és intézmény mellett az önkormányzat maga is fontosnak tartja ezt, amit jelez, hogy a város vezetése minden segítséget megadott és megad a szervezőknek az előkészítés munkáiban, és a megyei önkormányzattal együtt szponzori segítséget is ajánlott a legjobbaknak – mondta.

A március 25-ei döntő előtt két elődöntőt rendeznek. Az elsőre szombaton 13 órától az Asbóth-iskola tornatermében kerül sor, a másodikat február 20-án 13 órától a Csány-Szendrey ÁMK tornatermében tartják. A produkciókat öttagú zsűri véleményezi és értékeli, az elnöki tisztet Besenczi Árpád színművész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója vállalta fel.

– A zsűri tagjai a biztosítékai, hogy a bemutatkozásokat szakmai szempontok mentén értékeljük – hangsúlyozta Papp Gábor, hozzátéve, hogy az elődöntők is nyilvánosak.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)