Csobbanással köszöntötték a tavaszt

2023. március 27. (hétfő)

Tizenketten mártóztak meg a 8 fokos Balatonban a hétvégén. Negyedik alkalommal szervezték meg Keszthelyen a Tavaszköszöntő csobbanást, melyre ismételten nagy volt az érdeklődés. Az eseményen részt vett Schirilla György, a nemzet rozmárja is.

Hangulatos ritmussal kezdődött a rendezvény, melyről a Boombatucada együttes gondoskodott a Városi Strandon. Kisebb tömeg gyűlt össze a helyszínen. Kísérők és érdeklődők egyaránt kíváncsiak voltak azokra, akik részt vettek a negyedik Tavaszköszöntő csobbanáson. A program nemcsak a hideg vizes fürdőzésről szól, hanem a közösségépítésről, a barátkozásról is.

„Egyre több embert vonz. Mivel rájönnek most már az emberek, hogy nagyon jótékony hatása van ezeknek a fürdéseknek, nagyon sok mindenre jó. Mindig el szoktam mondani, hogy nagyon jó az immunrendszernek, ha valakinek visszeres vagy ízületi betegsége van, azoknak nagyon jó ez a víz. Meg nagyon jó baráti összetartó hatása van. Nagyon sok család eljön erre a rendezvényre és hozzák a gyerekeiket is.” – mondta el Ferenczi Ottó szervező.

12-en vállalkoztak arra, hogy megmártóznak a 8 fokos Balatonban. Idén is elfogadta a meghívást Schirilla György. Bár a nemzet rozmárja bejelentette visszavonulását, egyes rendezvényeken továbbra is részt vesz, ilyen a keszthelyi is.

„Bátor emberekkel úszhattam együtt. A Balaton 8 fokos volt, ez azt jelenti, hogy azért olyan jéghidegnek nem mondható, de öröm volt, bátorság volt és tavasz volt. Közben néztem a lelkes embereket és arra gondoltam, hogy mennyire szeretem Keszthelyt és mennyire szeretem a keszthelyi és a balatoni embereket, akik egyéb helyről is itt vannak. Érdemes volt ezt a mai úszást is rozmárbarátaimmal megcsinálni.”

A szakemberek szerint a hideg vizes mártózás erősítheti az immunrendszert és testileg-lelkileg frissítő hatású. Nem csupán a környékről, hanem a fővárosból is érkeztek olyanok, akik szívesen mártóztak meg a tavaszi Balatonban. Volecz Imre, akit csak Rövid Gatyaként ismernek az országban, szintén Keszthelyre utazott.

„Ez a becenév ez azért jött, mert mínusz 20 fokig nem fázom. A nemzet rozmárja Schirilla György tanáromnak, illetve az édesapjának köszönhetőleg hat évvel ezelőtt kezdtem és 0 fokos vizek is meleg vizek. Nagyon jó dolog, ajánlani tudom mindenkinek az egészség árnyékában, mert ez egy nagyon jó dolog és az, hogy ilyen közönség előtt.”

A csobbanáson kísérőprogramokkal is várták az érdeklődőket. Bemutatót tartottak a Keszthelyi Kötélugrók, a Tábortűz zenekar pedig vidám énekekkel szórakoztatta a közönséget.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek