Csőcsere Keszthelyen

2013. november 26. (kedd)

Augusztusban nagy munkálatok folytak Keszthelyen a Fodor utcában: az ottani fűtőműhöz kapcsolódó csőhálózat egy részét cserélték ki. A régi, elöregedett vezetékek helyére korszerűbb, takarékosabb csövek kerültek.

Ruzsics Ferenc polgármester mutatja azokat a területeket, ahol korábban még munkások dolgoztak. Az utcákon szinte már semmi nyoma a kettő hónapos munkálatoknak. Ezek során a régi csöveket kiemelték, újakat építettek be, majd a gödröket, árkokat betemették.

Augusztusban kezdődött és októberben fejeződött be a beruházás, melyet a Városüzemeltető Kft. végzett. Az eredetileg tervezetthez képest csaknem kétmillió forinttal kevesebb pénzt kellett fordítani a korszerűsítésre. A csővezetékek nagy részének cseréje mellett a fűtőműhöz tartozó, a tömbházakban található átvevőművek rendszereinek egy részét is felújították. Csak egy részét – azokat a berendezéseket, csöveket cserélték ki, amik korszerűtlenek és gazdaságtalanok voltak.

A felújított szakaszok csővezetékei a fűtőműből indulnak ki; itt ugyan nem történt felújítás, de egyelőre ez nem is szükséges – a berendezések alkalmasak arra, hogy a legkeményebb télben is helyt álljanak.

A polgármester szerint a jövőben a felújítások több ütemben zajlanak majd és azokon a helyeken várható elsőként a munkások megjelenése, ahol a legégetőbb problémák jelentkeznek.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)