Csúszik a vasútállomások felújítása

2015. szeptember 19. (szombat)

Váratlan, előre nem látható műszaki okok miatt csúszik több hónapot a keszthelyi vasútállomás felújítása. Egy időben kezdték a munkálatokat a balatonszentgyörgyi épületkomplexummal, utóbbit sem sikerül az eredeti tervek szerint befejezni. A nyár elején kezdték meg – pályázati forrásból – a rekonstrukciókat, november közepére tervezték az átadásokat.

Javában zajlanak a felújítási munkálatok a keszthelyi vasútállomáson. Az utasok már megszokhatták: hónapok óta kerülgetni kell a kerítéssel elválasztott munkaterületet, ahol folyik a felvételi épület, a csatlakozó fedett-nyitott nyári váró komplex átalakítása. Teljes homlokzat- és tetőfelület-korszerűsítés, a nyílászárók és a belső kiszolgálóegységek cseréje is zajlik. Valamivel több, mint háromszázmillió forintot fordítanak a vasútállomásra. A bontás során viszont váratlan nehézségekkel találkoztak. A tervek szerint novemberben végeztek volna.

A balatonszentgyörgyi vasútállomás jóval nagyobb területen fekszik és több épületet érint a munka. Ennek ellenére itt már végeztek a bontással és megkezdődhetett a felújítás. Számolni kell azzal, hogy a tervezett novemberi átadás későbbre tolódik, de a gondot más okozta. Néhány hónap alatt megújul majd a vizuális utastájékoztató rendszer, akadálymentes és vandálbiztos mosdókat alakítanak ki. P+R parkoló és új buszmegálló is létesül majd. A felvételi épületet és a mellette található szolgálati lakást is felújítják, és itt is teljes homlokzat-, valamint tetőfelület-korszerűsítés történik. A nyílászárókat is kicserélik és teljes gépészeti felújítás is belefér a több, mint hatszázmillió forintos bekerülési költségbe. Mindkét állomásépület átépítése az Új Széchenyi Terv állomásfejlesztési programjának részeként valósul meg.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)