Csütörtökön kezdődik a KeszthelyFest

2023. július 3. (hétfő)
KesztHelyi identitás

A héten kezdődik a KeszthelyFest. A négy nap során Presser Gáborral, Fábry Sándorral és Bán Jánossal is találkozhat a közönség. A zenei produkciók mellett kiemelt figyelmet kapnak az irodalmi és kulturális programok, valamint a felelős állattartás. Idén a KeszthelyFest csatlakozhatott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz.

A héten már elkezdték pakolni a fesztivál berendezéseit a Fő téren. Idén két színpadot állítanak fel. A Viviera Beach pódiumán és a nagyszínpadon olyan előadók lépnek fel, mint T.Danny, a Csík Zenekar Presser Gáborral, az Első emelet és Szikora Róbert.

Manninger Jenő polgármester: „Keszthely városa évek óta azért rendezi meg ezt a rendezvényt, hogy a főszezon elején is legyen egy olyan hétvége, ami felhívja a figyelmet Keszthely értékeire, Keszthely városára, hogy egész nyáron minél többen látogassák meg a várost és környékét. A mostani KeszthelyFest a szokásosnál egy jóval nagyobb rendezvény. Erre az is adott lehetőséget, hogy az Európai Kulturális Fővárosa program keretében lehetett megrendezni.”

A Várkertbe a családokat várják. Itt már áll a színpad, ahol gyermekkoncertek és a felelős állattartásról szóló előadások, beszélgetések lesznek. Emellett főzősarok és mászófal is várja a látogatókat. A szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója elmondta, a Festetics-kastélyt is bevonták, itt a divat lesz a fókuszban.

„Schiffer Miklós, Czakó Kinga és Bódis Boglárka és Fábry Sándor is ott lesznek a Festetics-kastélyban. A sétálóutca is megtelik, nem csak gasztronómiai ízekkel, jobbnál jobb borokkal, hanem a helyi lokálponton, helyi dj-k szolgáltatják a hangulatos zenét, valamint a Pető-udvarban az olasz kultúrán és zenén keresztül helyet kapnak majd irodalmi beszélgetések. Mi nem csak művelődési központ, de könyvtár is vagyunk, így Bán Jánost is itt láthatjuk vendégül Keszthelyen, de szintén ott lesznek a filmes és történelmi kvízek, valamint Limpár Imre és Piroch Gábor is” – mondta Stadler Tímea Kinga, a szervező művelődési központ igazgatója.

Az elmúlt nyárhoz hasonlóan ezúttal is élő műsorral üdvözli a nyarat a Keszthelyi Televízió. Ezúttal a Zenepavilonról jelentkezik a kétórás műsorfolyam. A BalatON a fesztiválra fókuszál. Az ott fellépő művészekkel, előadókkal lesznek beszélgetések.

„Mi helyi televízióként és a környéknek a legnagyobb televíziójaként igyekszünk ezen részt venni. Saját felsősségünknek éreztük a nyilvánosságot és hogy népszerűsítsük azt a rendezvényt” – szólt Podlovics Péter, a Keszthelyi TV ügyvezetője.

A KeszthelyFest nagyobb fokozatra kapcsol idén. A négynaposra bővült program széles korosztálynak, több helyszínen nyújt kikapcsolódást. A zenei produkciók mellett az irodalom, a kultúra és a gasztronómia is nagyobb hangsúlyt kap. A program csütörtökön kezdődik.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek