Dedikáltak a szerzők az Ünnepi Könyvhéten

2023. június 8. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Nagyszabású rendezvényt szerveztek idén az Ünnepi Könyvhétre Keszthelyen. Az irodalom mellett zene, tánc és bábjáték is várta a közönséget a Fő téren. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatát 94. alkalommal tartják meg az ország több településén.

A Salsa Dias Brillantes táncbemutatójával invitálták a közönséget az Ünnepi Könyvhét keszthelyi programjára. Idén különlegességgel készültek a szervezők, helyi szerzőket hívtak meg, akiknek bemutatkozási és dedikálási lehetőséget biztosítottak.

„Nagyon örülök, hogy van ilyen rendezvény, hogy van alkalma bemutatkozni a helyi alkotóknak. Sokan most ismerjük meg egymást. Már hallottunk egymásról, de nem mindenkivel találkoztunk. És erre is jó ez a rendezvény, hogy mi egymással megismerkedhessünk, alkotók.” – mondta el Ákody Zsuzsa író.

Mindannyian hoztak a megjelent könyveikből, ezekkel is megismerkedhettek az érdeklődők. Az írókkal, költőkkel kötetlen beszélgetésre is volt lehetőség.

„Van azért, akit érdekelnek a könyvek. Bár most ugye megkondult a vészharang, hogy már senkit nem érdekel az irodalom, nem érdekelnek a könyvek. Íme itt a bizonyíték, hogy érdeklik az embereket. Csak meg kell őket találni és be kell mutatni az új és régi irodalmat.” – fogalmazott Dr. Cséby Géza író, költő, műfordító.

Az eseményre Lángi Pétert is meghívták, akit versei mellett fordításai nyomán egyaránt ismerhet már a közönség.

„A legújabb könyvem egy gyerekkönyv. Ugye 4 unokám van 2004 óta, amikor született az első és mindig születtek a versek.”

Csider Sándor verseit a Tányéros házaspár zenésítette meg, ezekből szintén kaphattak ízelítőt az érdeklődők.

„Az az igazi szép vers, aminek nem csak egyfajta olvasata van, hanem nyitva hagy kérdéseket. És számtalan módon lehet értelmezni. Az ő értelmezésük a tisztaság, a csengő szép hangja a Csillának, egy férfias jó erős hang a Józsié. Ők is adnak egy értelmezést.”

Az Ünnepi Könyvhetet 94. alkalommal szervezték meg az országban. Keszthely folyamatosan csatlakozott a rendezvényhez.

„Úgy álmodtuk meg, hogy néhány helyi író, hiszen vannak vagy 30-an, mindenkit nem tudtunk volna idecsoportosítani, bemutatkozik, dedikál, illetve közte művészeti programok vannak.” – osztotta meg Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A programon a Neked mennyit ér akció keretében válogathattak az érdeklődők a forgalomból kivont könyvtári könyvek közül.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10426-dedikaltak-a-szerzok-az-unnepi-konyvheten

Képek