Diákok jelentkezését várja a rendőrség

2018. május 25. (péntek)

Tizennégy éve már, hogy diákok segítik a rendőrség munkáját a nyári idegenforgalmi szezonban. Jelenlétük, járőrözésük és figyelemfelhívásuk jelentősen visszaszorította a strandi lopásokat, autó feltöréseket. Keszthely Város Önkormányzata támogatásával az idén is, a tanév végét követően ,megnyitja kapuit a Balaton parton a Bűnmegelőzési Iroda. A Keszthelyi Rendőrkapitányság várja az iroda működésének idejére a diákok jelentkezését.

Középiskolások szórólapokkal figyelmeztetik a strandolókat, autótulajdonosokat Keszthelyen. Felhívják a veszélyes helyzetekre, az értékmegőrzésre a lakosság és a turisták figyelmét. Útbaigazítási segítséget, információt nyújtanak a vendégeknek. Mindannyian a Bűnmegelőzési Iroda munkatársai, akik a nyári időszakban a város kiemelt idegenforgalmi pontjain segítik a rendőrség munkáját. A diákok munkáját szakmailag rendőrök felügyelik és támogatják. 2004 óta dolgozik együtt a rendőrség Keszthelyen a középiskolásokkal, akiknek jelenléte a városban folyamatos bűncselekmény szám csökkenést eredményez. A Bűnmegelőzési Iroda az idei szezonra is felkészült a Keszthelyre látogatók biztonsága érdekében. Ahhoz, hogy a tanulók szakmai szempontból is jól végezhessék munkájukat a rendőrségtől minden segítséget megkapnak, felkészítő három napos táborban vesznek részt munkába állás előtt, s teljes körű tájékoztatást kapnak napi ellenőrzési feladatokról is. A közlekedésben megkönnyítésére is van segítség, kerékpárral járják a strandok közti távolságokat, a kiemelt bevásárló helyek területeit.

Aki szeretné önkéntes munkájával, szolgálatával július 2-tól segíteni a nyári hónapokban a rendőrök munkáját és szívesen venne részt a rendőrség és Keszthely város bűnmegelőzési programjában, jelentkezhet az oktató intézményénél vagy a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési osztályán Dömötör Roland Bűnmegelőzési főelőadónál.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8798/diakok-jelentkezeset-varja-a-rendorseg/