Díjazták a sportolókat

2023. április 21. (péntek)

Keszthely kiemelkedő sportolóit és a sport területén tevékenykedőket ismerték el. A Sportgála már hagyomány a városban, hosszabb kihagyás után 2017 óta évente megrendezik. A pandémia óta ez volt az első alkalom, hogy újra régi pompájában tündökölhetett az esemény. A rendezvényre a keszthelyi sportegyesületeket hívták meg.

Keszthely Város Sportjáért kitüntetésben részesült Várhidi József teniszező, teniszedző. Legjobb edző díjat vehetett át Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub vezetője. Bézsenyi Renáta shotokan karate edző a Legjobb utánpótlás edző elismerést vehette át. Keszthely legjobb felnőtt női sportolója Major Veronika lett, a Legjobb felnőtt férfi sportoló címet Leskó Zsolt birtokolhatja. A Legjobb ifjúsági leány sportoló díjat Farkas Réka Luca vehette át, a Legjobb ifjúsági fiú sportoló kitüntetést megosztva Kendeh-Kirchknopf Zsolt és Csizy Gergő kapta. Jó tanuló, jó sportoló elismerést vehetett át Beznicza Míra. Keszthely legjobb testnevelő tanára Varga Leventéné Csótár Ágnes, Keszthely város legjobb csapata pedig a Georgikon Diáksport Egyesület U-14-es csapata lett. A Legjobb senior sportolónak Kocsis Ferencet választották. Különdíjat vehetett át Pátri Maja.

„Az újpesti Dózsánál, az a kezdő része volt, az is sikeres volt. Ez egy nagy próba volt, hogy lejöttem Keszthelyre, és itt sikerült fölhoznom az utánpótlást, tulajdonképpen rövid időn belül.” – mondta Várhidi József teniszező, Keszthely Város Sportjáért díjazott.

Az eseményen elhangzott, összetartással lehet a legjobban szolgálni a sport ügyét. Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hozzátette, a sportsikerek erősítik a lokálpatriotizmust, segítik a városmarketinget és a turizmus élénküléséhez is hozzájárulnak.

„Mindannyian elkötelezettek vagyunk a sport ügye iránt, és elkötelezettek vagyunk szeretett városunk, Keszthely ügye iránt is. Tehát sokszínűségünk ellenére összetartozunk és egységet alkotunk. Egység és összhang jellemez minket, hiszen ezzel a közös erővel tudjuk a legjobban szolgálni a keszthelyi sport ügyét.” – emelte ki az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, nagyon sok sportágban születtek kiemelkedő eredmények, amelyek a város hírnevét öregbítik. Hozzátette, az önkormányzat is igyekszik többféle formában támogatni az egyesületeket és a sportolni vágyókat.

„Én azt gondolom, hogy az önkormányzat a szűkös lehetőségeihez képest biztosítja a sportolásnak a feltételeit. Nyilván ezen kell javítani, dolgozunk is rajta államtitkár úrral együtt. Főleg itt az egyetemmel vagyunk tárgyalásban, reméljük, hogy megoldódik hamarosan az a kérdés is, és más sportlétesítményekben is. A Balaton-part felújításának tervezésénél is figyelembe vettük, és ott is szerepelnek sportpályák.” – tette hozzá Keszthely polgármestere.

A Sportgálán fellépett a Goldmark Károly Művelődési Központ tánccsoportja. A Festetics György Zeneiskola növendékei is műsort adtak a meghívott vendégeknek.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10277-dijaztak-a-sportolokat

Képek