Díjnyertes a Lélekrablók

2018. december 12. (szerda)

Közel 300 pályamű közül nyert első díjat a Keszthelyen élő Ákody Zsuzsa Lélekrablók című kötete. A könyvet szombaton dedikálta az írónő a város egyik könyvesboltjában, ahol az íróvá válásról és a Lélekrablók cselekményéről is szó esett.

Két, gyermekkori traumával küzdő fiatal megrázó története. Erről szól Ákody Zsuzsa Lélekrablók című kötete, amelyet szombaton mutattak be Keszthelyen. A három éve a városban élő írónőnek ez az ötödik kötete, amely egy pap és egy joghallgató barátságáról szól, akik más-más módon dolgozzák fel az őket ért traumákat. A Lélekrablókra az írónő barátai is kíváncsiak voltak.

„Végtelenül örülök a Zsuzsa sikerének. Az első kötetet olvastam, ezt csak most tudtam megvásárolni, de azt hiszem, még a mai nap ki fogom olvasni.” – mondta az egyik érdeklődő, Barcza Jenőné.

A program résztvevőinek lehetőségük volt a legújabb kötet dedikáltatására, emellett az írónővel is válthattak néhány szót. Ákody Zsuzsa könyvei nagyon különböző témákat dolgoznak fel a hunoktól kezdve egy házasság történetén át egészen a fantasy-ig, ami a most készülő könyvét jellemzi. Ákody Zsuzsát már gyermekkorában is nagy rajongója volt az irodalomnak.

„Az egész íráskészségemet az édesapámtól kaptam. Az első impulzust tőle kaptam. Egy kicsi faluban laktunk, és nem volt, gyakran nem volt áram, villany, és akkor az apám meg sem próbálta, hogy könyvből olvasson nekünk esti mesét, hanem verseket mondott esti meseként. Az egyik kedvencem nekem Móra Ferenc versei voltak. A második impulzust az íráshoz pedig Mórától kaptam, mikor megtudtam, hogy a szegedi múzeum igazgatójaként Attila hun nagykirály sírját kereste, ugyanis az első könyvem a hunokról szól.” – tájékoztatott az író.

A Keszthelyen élő írónő az évek során több pályázaton is indult sikerrel regényeivel. Legújabb kötete, a Lélekrablók az Atlantic Press Kiadó női íróknak kiírt pályázatán nyerte el az első helyet közel háromszáz pályamű közül.

„Ez volt az a könyv, aminek a minőségét illetően minden zsűritag egyetértett. A zsűri elnöke Fábián Janka volt, aki egy nagyon ismert romantikus történelmi regényszerző, de a zsűri többi tagja is irodalomértő. Mindenki olvasta ezt a könyvet, voltak még jó könyvek a pályázatban, nem csak a második, harmadik díjasok, hanem körülbelül 15 olyan könyv volt, amivel alaposabban kellett foglalkozni a pályázat elbírálása során.” – emelte ki Bokor Pál, az Atlantic Press Kiadó tulajdonos-főszerkesztője.

Ákody Zsuzsa legújabb kötetét sokan forgatták a keszthelyi könyvesboltban. Az írónő jelenleg egy fantasy regényen dolgozik, amely a jövőben élő emberek mindennapjaiba nyújt bepillantást.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9313/dijnyertes-a-lelekrablok/?fbclid=IwAR2IY-hgyENQqK_WjEZmo8kKeJC_v3azLBqvKRK2KD4N5sMqOvVtqkbcZ0s