Diplomaosztó a Georgikon Campuson

2022. február 8. (kedd)

„Agrárszakembernek lenni, egyenlő kezet fogni a természettel”- hangzott el szombaton a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán tartott diplomaosztó ünnepségen, ahol 19 szakon végzett ifjú szakemberek kapták kézhez a diplomájukat. Az ünnepélyes diplomaosztón, ahol megbízóleveleket is adtak át – korlátozott létszámban-, már hozzátartozók is részt vehettek.

Azok a hallgatók vehették át diplomájukat a Georgikon Campuson, akik a Pannon Egyetem diákjaiként kezdték meg tanulmányaikat, mára pedig egy több mint tízezer fős diákközösség, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem végzőseiként hagyják el az alma matert. A fiatal szakembereknek az egyetem rektora, Gyuricza Csaba beszélt a változásokról, campus fejlesztéséről és a felsőoktatás átszerveződéséről.

„/ Nyilvánvaló, hogy nem folytatódhat úgy a munka, ahogy az elmúlt évtizedekben, hiszen a világ is megváltozott körülöttünk, de az is egy tétel mondat lehet, hogy azokra a vidéki bázisokra a jövőben is szükség van, hiszen a vidéki értelmiség utánpótlását mi helyben szeretnénk képezni és agrármérnökök- ahogy régen a papok, az orvosok, a tanítók- helyben dolgoztak és az a legszerencsésebb ha ez a képzés helyben történik. Tehát, a Georgikonnak a 225 éves múltja, az arra kötelez bennünket, az elődök tisztelete is arra kötelez bennünket, hogy egy olyan struktúrát alakítsunk ki, ami hosszútávon is fenntartható lesz.” – mondta Dr. Gyuricza Csaba.

A Család Általános Iskola tanulóinak műsorát követően köszöntötte a megjelenteket Dr. Rózsa László. A campus-főigazgató értékelte a tanévet és részletezte a keszthelyi intézmény átalakulását.

„Az agrár felsőoktatás átalakításának és a MATE megalakításának célja az volt, hogy egy új struktúrában, megtöbbszörözött hallgatói, oktatói és kutatói kapacitással, megújuló infrastruktúrával megújítsuk és vonzóvá tegyük az agrár felsőoktatást.”- mondta Dr. Rózsa László.

Az ünnepélyes fogadalomtételt követően 91 sikeresen vizsgát tett hallgató vehette át oklevelét.”Úgy éreztem, hogy a lehető legátfogóbb szakmai képzést kaptam meg és teljes mértékben szemléletváltó hatással bírt rám. A természetvédelem terén szeretnék elhelyezkedni mindenképpen.”. mondta Tarr Ádám végzős.

A végzősök nevében a szőlész-borász alapszakon végzett Czibor Eszter köszönt el.”/Mégis mi az amire érdemes visszaemlékezni? Ami elsőként eszünkbe jut majd, ha az egyetemi éveinkre gondolunk?Azt hiszem a kapott lehetőség az ami mindenben jelen volt. Lehetőség, hogy fejlődjünk, hogy új embereket ismerjünk meg. Hogy életre szóló barátságok köttessenek. Lehetőség az önállóságra,vagy éppen egy új szerelemre.”

A friss diplomásoktól, a város nevében Dósa Zsolt önkormányzati képviselő köszönt el. Méltatva elődeink munkáját , az intézmény szerepét a város életében.

„Bízom benne, hogy olyan emlékekkel távoznak az iskolából, amit egész életükön át emlegetnek majd. Bízom abban is, hogy mint az eddigi alumnik és alumnák, gyakran visszalátogatnak majd az épület falai közé, szívesen töltenek továbbra is időt Keszthelyen.”- mondta búcsúzó hallgatóknak Dósa Zsolt.

A Georgikon Campus ünnepélyes diplomaosztója a szerződött partnerek megbízóleveleinek átadásával zárult.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8818-diplomaoszto-a-georgikon-campuson