Diplomaosztó a Georgikonon

2019. július 2. (kedd)

A hét végén került sor a Balaton Színházban Pannon Egyetem Georgikon Karának hagyományos diplomaosztó ünnepségére. A végzős hallgatók oklevélátadása mellett a rendezvényen került sor a doktorrá avatásra valamint kitüntetések átadására is.
A Georgikon 222.évében tartott diplomaosztó ünnepségen a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András köszöntötte a megjelenteket , a végzős hallgatókat gondolataiban kiemelve,hogy a diploma megszerzésével a fiatalok felelősséggel és példamutatással ,kell,hogy belépjenek az értelmiségiek körébe. Beszélt a karon folyó oktatásról, a családias légkörről az egyetemen szerzett tudás értékéről.

„Önök jól döntöttek,hogy amikor a Pannon Egyetemet s ezen belül a Georgikont választották életük további menetét meghatározó felsőfokú tanulmányaik színhelyéül. Emberléptékű,kiegyensúlyozott portfóliójú nemzetközi kiválósági rangsorokban a hat nagy tudományegyetem,a Semmelweis Egyetem kivételével az összes hazai felsőoktatási intézményt maga mögé utasító kutató egyetemet választotta.”-mondta a rektor.

Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős államtitkár az ünnepségen gondolataiban emelte ki,hogy minden eddiginél nagyobb szükség van az ágazatban az agrárszakemberekre.

„Mindenkiben tudatosuljon az,hogy mennyire fontos ágazatnak lettek a részei,mennyire fontos ágazatban lesznek önök az új kollégáink. Az agrárium akárki akármit mond a legfontosabb ágazatunk. Hiszen Magyarország tizenöt millió embernek tud élelmet adni. Az összes mezőgazdasági termelőnk rendelkezik és befolyásolja a természeti erőforrásainkat.”-emelte ki Juhász Anikó.

Sifter Rózsa kormánymegbízott a diplomaátadó ünnepségen beszédében hangsúlyozta,hogy a Georgikon jogelődjeit tekintve is 222 éve járul hozzá az ország gazdaságához, a mezőgazdaság és a turizmus fejlődéséhez.A kar nevében Polgár J.Péter dékán búcsúzott a végzősöktől és készülve már a következő tanévre,értékelte a 2018/19-es oktatási időszakot. Arra kérte a végzősöket,hogy tanuljanak tovább, Működtessenek és fejlesszenek.Az ünnepi beszédeket követően került sor a doktori és habilitációs doktori oklevelek átadására,majd kitüntetéseket adtak át. Ruzsics Ferencnek, Keszthely város polgármesterének pedig Georgikon emlékérmet adományoztak.A fogadalomtételt követően vehették át okleveleiket a felsőoktatási szakképzésben, a BsC és MsC képzésben sikeresen vizsgát tett hallgatók. A 149 friss diplomás nevében Laczó László búcsúzott a keszthelyi diákévektől, a várostól.

„Kinyílt egy kapu számomra végeztem a P. Egyetemen mint növényorvos. nagyon megtisztelőnek érzem,hogy Keszthely városában tanulhattam,Élveztem minden pillanatát az egyetemi éveimnek. Minden területére kiterjedő oktatást kaptam itt a karunkon. Örülök,hogy a PE Georgikon Karának hallgatója lehettem.”- mondta a friss diplomás növényorvos.

A diplomaosztó ünnepség zárásaként Ruzsics Ferenc polgármester búcsúzott a város nevében a végzősöktől.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6171-diplomaoszto-a-georgikonon?fbclid=IwAR288FT5YkXK8VoNx9m4-yWXVKmsL4WUDJ3jEER1COPdOSWjo3QbPR7uQRs