Diplomaosztó ünnepség a Georgikonon

2012. január 30. (hétfő)

A Pannon Egyetem Georgikon Karának több mint száztíz hallgatója vehette át diplomáját szombaton Keszthelyen, a Balaton Színházban.

A diplomaátadó ünnepi tanácsülésen elsőként dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte a végzősöket, s arra kérte őket, hogy karrierjük egyengetése során ne rövid távú anyagi, hanem hosszú távú szakmai szempontok szerint hozzanak döntéseket, ami aztán anyagilag is megtérül majd.
A felsőoktatás változása kapcsán kitért rá, hogy a hazai kapacitás nagyobb, mint amennyit az ország gazdasága elbír, ugyanakkor a Pannon Egyetem rendelkezik azokkal az erőforrásokkal és lehetőségekkel, amelyek biztosítják a fennmaradását.

Az ünnepségen dr. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, hogy az agrárium területén tevékenykedőknek nemcsak az egészséges élelmiszerek előállításában van kulcsszerepük, ők a természet karbantartói is egyben, és e téren is sikereket kívánt a végzősöknek.

Dr. Dublecz Károly dékán elmondta: a friss diplomások nem a legszerencsésebb időszakban kezdenek állást keresni, de a Keszthelyen végzettek döntő hányada el tud helyezkedni.

A rendezvényen a diplomák átadásán túl doktorrá fogadtak két jelöltet.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)