Díszdiploma a pedagógusoknak

2013. december 25. (szerda)

Arany-, gyémánt-, vas-, a 70 éve végzett tanárok pedig rubindiplomát vehettek át Keszthelyen. Az öt nyugalmazott pedagógust Ruzsics Ferenc polgármester és Csótár András, az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte. Keszthely Város Önkormányzata évek óta fejezi ki tiszteletét a Keszthelyen élő nyugalmazott pedagógusok felé, akik diplomájuk átvételének legalább 50 éves kerek jubileumát ünneplik.

A 92 éves Berta Kálmánt köszönti Ruzsics Ferenc polgármester diplomája átvételének 70. évfordulóján. Kálmán bácsi Dióskálon volt előbb kántor, később pedig iskolaigazgató. A sok rendszeren át dolgozó pedagógus nagyon örül a díszdiplomájának.

Keszthely Város Önkormányzata évek óta fejezi ki tiszteletét a Keszthelyen élő nyugalmazott pedagógusok felé, akik diplomájuk átvételének legalább 50 éves kerek jubileumát ünneplik.

Sándor Jánosné 60 éve végzett, így gyémántdiplomát vehetett át. Margit néni első munkahelye a keszthelyi Általános Fiúiskola volt, majd a később a Szendrey Júlia Általános Iskola tanintézetében volt pedagógus.

Aranydiplomát vehetett át a keszthelyi születésű Bálint Györgyné és a szintén keszthelyi dr. Szabóné Lekics Ilona, akik 50 éve szerezték meg tanári képesítésüket a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában.
Az 1928-ban Kehidán született, 65 éve tanítói oklevelet szerzett Jávor Antalné vasdiplomát vehetett át Ruzsics Ferenc, polgármestertől és Csótár András bizottsági elnöktől.

A hat megjelent nyugalmazott pedagógus mind jó egészségnek örvend, a koccintáshoz is alkoholos pezsgőt választottak. Keszthelyen a jövőben is köszönteni fogják a díszdiplomásokat, akik hosszú éveken és generációkon keresztül formálták a diákokat.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)