Díszes borítóba csomagolt lehetőség

2016. február 4. (csütörtök)

A tudás hatalom, ugyanakkor felelősség és kötelesség – hangzott el a Georgikon Kar hétvégén rendezett diplomaosztóján. A Pannon Egyetem keszthelyi campusán az alap- és keresztféléves mesterképzések sikeres államvizsgázói vehették át végbizonyítványukat. A Georgikon sikeres évet tudhat maga mögött, hallgatóik munkája és a kar dolgozói ezzel a nappal, egy újabb jelentős lépést tettek a sikeres jövő irányába.

Összesen 145 hallgató vehette át oklevelét a Georgikon Karon. A már felavatott mérnökök a 17 keszthelyi szak valamelyikén tettek sikeres államvizsgát. A keszthelyi campuson télen és nyáron tartanak diplomaosztót. Most a hétféléves alapszakok és a ráépülő keresztféléves mesterképzések sikeres vizsgázói kapták meg végbizonyítványukat. A hallgatók nevében Fekete Borbála környezetgazdálkodási agrármérnök búcsúzott el az alma mátertől és mondta el derűs gondolatait:
„Köszönöm tanárainknak és professzorainknak a tudást és élettapasztalatot, amit átadtak nekünk, és a jó szándékot, amivel egyeseket átengedtek néhány vizsgán. Köszönöm mindannyiunk szüleinek, hogy érzelmileg és anyagilag támogattak minket az egyetemei éveink alatt, köszönöm külön az enyémeknek, hogy elviseltek az államvizsga alatti hisztis hetekben… gondolom nem csak nekem volt akkor ilyen időszakom.”

A diplomákat Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora adta át, aki azt mondta, hogy ez nem más, mint egy díszes borítóba csomagolt lehetőség. A rektor szerint az önálló felnőtt élet egyik első kézzel fogható eredménye ez, mely az itt végzettek leendő szakmai karrierjének záloga.
„Szakmai pályafutásuk során elhelyezkedési, előrelépési esélyeiket jelentősen befolyásolja alma máterük aktuális megítélése és hírneve. Éppen úgy, mintha egy nagy cég részvényeit tartanák a kezükben. Örömmel számolhatok be arról, hogy értékes részvény ez az ország hatodik legrangosabb tudományos eredményekkel büszkélkedő, nemzetközileg is elismert felsőoktatási intézménye áll mögötte.” – hangzott el a rektortól.

Az agráriumban és a Georgikon életében is ez a számvetés időszaka – mondta el Dr. Polgár J. Péter. A Georgikon dékánja olyan sikerekről számolt be, mint az ősszel elindult duális képzés, a FAO és az Erasmus program folytatása, valamint az egyre népszerűbb székelyudvarhelyi kihelyezett képzésük. A végzett hallgatókhoz szólva a dékán azt mondta, hogy ezzel a nappal közösen, egy újabb jelentős lépést tettek a sikeres jövő irányába.

A saját boldogulásuk mellett a család és a haza érdekeinek szem előtt tartására kérte a diplomásokat Sáringer-Kenyeres Tamás. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke mellett Keszthely város polgármestere is köszöntötte a Georgikon végzőseit. Ruzsics Ferenc elmondta, hogy büszke a városra és a karra, mely évről-évre csodálatos fiatalokat bocsát útjára.

A Georgikon Kar az idén is több díjat és elismerést adott át. Újságírói munkája elismeréseként részesült a Pannon Egyetem Média-Díj kitüntetésben Keszey Ágnes. „Mintagazdaság” kitüntető címet adományozott a Georgikon a Göcsej Pig Mezőgazdasági Termelő Kft. részére. A Georgikon Biológia Tanulmányi Versenyt immár 8. alkalommal rendezte meg a Kar. A harmadik és második helyezett keszthelyi gimnazistát Liziczai Márk, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium tanulója előzte meg, de elismerték a legjobb határon túli versenyzőt is.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)