Dobogós a Tündérrózsa kisfilmje

2011. december 14. (szerda)

Második helyezést ért el a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport kisfilmje a Nemzeti Táncszínház által kiírt „A tánc nekem…” című országos pályázaton.

Számos pályamunka közül részesült abban az elismerésben a keszthelyi együttes, hogy januárban a budai várban rendezendő díjátadó gálára meghívást kaptak.

A néptánccsoport idei 20 éves jubileumi műsorához már forgattak több kisfilmet és videóanimációt a csoport tagjai, ám ez esetben külső helyszínen, jelmezben tették ugyanezt. A helyszín a Festetics kastély parkja volt, mely elegáns, és jellegzetesen keszthelyi hátteret biztosított a történetnek. A cselekmény szerint – mely a flashmob események stílusát idézte – különböző helyekről összesereglett idegen emberek találkoztak véletlenül egymással és a néptáncnak köszönhetően ismertséget kötöttek. A szakmai zsűri örömmel és elismeréssel fogadta a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola táncosainak produkcióját és második hellyel jutalmazta a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportot az országos pályázaton.

A filmet készítette: Tóth Levente
Rendező-koreográfus: Aradvári Lackó
Művészeti vezető: Aradvári Lászlóné

Kapcsolódó cikkek:
Tündérrózsák tükörképben
A Tündérrózsa 20 éves jubileumi műsora