Dobogós lett a Keszthely Basket csapata

2024. május 31. (péntek)
KesztHelyi identitás

Bravúrosan szerepelt a Keszthely Basket’23 csapata a Dr. Villányi Antal kosárlabda bajnokságban. A vármegyei viadal végén a dobogó második fokára léphettek fel az újoncok. A sportolóknak a jövőre nézve is több tervük van, a következő szezonban egyesületi szinten szeretnének versenyezni.

Büszkék a megszerzett kupájukra a Keszthely Basket’23 kosarasai. Idén indultak először a megyei bajnokságon, az alapszakasz után a rájátszásban is a második helyen végeztek. A zömében zalaegerszegi játékosok mellett szép teljesítményt nyújtottak a balaton-partiak.

„Tavaly még álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy eddig jutunk. A második helyre nagyon büszkék vagyunk. Ehhez kellett egy nagyon jó csapat, akiknek innen meg szeretném köszönni a kitartó munkájukat. Ezenkívül a szurkolóknak is szeretnénk megköszönni azt, hogy kitartottak mellettünk online és személyesen is sokszor. A második hely csak a kezdet. Jövőre szeretnénk még keményebben dolgozni és saját egyesülettel nekiindulni a bajnokságnak.” – mondta el Kovács Barnabás csapatkapitány.

Különdíjjal jutalmazták Lázár Tamást, aki a bajnokság legtöbb 3 pontosát dobta. 18 mérkőzés alatt 77-et dobott. Ezt jövőre minimum 90-re szeretné emelni.

„Azt tudni kell, hogy a döntőbe egy olyan ellenféllel játszottunk, ahol többszörös bajnok csapatról van szó. Volt NBI-es játékosok, jelenleg NBII-es játékosok. Úgyhogy azt lehet mondani, hogy a papírforma szerinti eredmény alakult. Úgyhogy még nem állunk készen egy bajnoki címre, de a jövőben mindent elkövetünk, hogy megnyerjük ezt a bajnokságot.”

A csapat a bajnokságot követően sem áll le, a nyári időszakban is folytatódnak az edzések. A közösség bízik abban, hogy minél jobb eredményt érnek el a következőkben is.

„Én a középmezőnybe vártam, mint egy újonc csapatot, azért vannak tapasztalt játékosok is. Ugyanaz lett az első és a második mint az alapszakaszban. Nagyon örültünk, hogy bekerültünk a rájátszásba, ott viszont a jobbik csapat sajnos megvert kétszer bennünket. Volt benn tanulság, volt egy kicsit esélyünk is. Nagyon büszke vagyok a fiúkra.” – fogalmazott Volf József edző.

A csapat tagjai szeretnék, ha támogatókra lelnének, hogy létrejöhessen egyesületük. Terveik között szerepel az utánpótlás összeszervezése is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek