Dr. Iglódi Endrét választották a Magyar Olimpiai Akadémia elnökének

2023. március 17. (péntek)
Komoly zalai sportdiplomáciai sikerként értékelhető, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a keszthelyi dr. Iglódi Endrét választotta meg a Magyar Olimpiai Akadémia elnökének – írja a zaol.hu.

Komoly zalai sportdiplomáciai sikerként értékelhető, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a keszthelyi dr. Iglódi Endrét választotta meg a Magyar Olimpiai Akadémia elnökének, akinek a megbízatása a párizsi olimpia végéig szól. A MOB beszámolója szerint a grémium egyhangúlag választotta meg dr. Iglódi Endre jogászt, a Magyar Ügyvédi Kamara vezető tisztségviselőjét. A sportvezető három évtizede a MOB Hagyományőrző Bizottság, Albizottság tagja, mellette a keszthelyi Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör megalapítója, egyik vezetője, öt éve a Magyar Kézilabda Szövetség Emlék Albizottságának elnöke. Dr. Iglódi Endre évtizedek óta a Zalai Hírlap keszthelyi tudósítója.

A MOA feladata a hazai és a nemzetközi olimpiai mozgalom céljainak támogatása  és az olimpiai eszmével kapcsolatos nevelés, oktatás, kutatás támogatása.

Képek