Drónokkal vadásztak a szabálysértőkre

2022. április 5. (kedd)

Drónokkal vadásztak a szabálysértőkre az M7-es zalai szakaszán. 14 fővel szemben intézkedtek, és 350 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Az akciót a sztráda zalai szakaszán hajtották végre a rendőrök. A modern kor kihívásai az egyenruhások részéről is korszerű megoldásokat követelnek meg. A drónokkal biztonságos távolságból, tökéletes rálátást biztosító magasságból lehet követni a forgalmi helyzeteket, szabályszegéseket. Nem ez volt az első ilyen fellépés és a jövőben is biztos lesz még drónos ellenőrzés a zalai utakon.

„Az akció célja elsősorban a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt, a közlekedésbiztonság javítása és a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében. A rendőrök többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéz tehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték. Az akció során kollégáim 14 fővel szemben intézkedtek, és 350 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki” – nyilatkozta Pál-Tóth Evelein, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9006-dronokkal-vadasztak-a-szabalysertokre