Ebtelep épül Keszthelyen

2015. március 7. (szombat)

Ideális helyszínen tizenöt kutyát lehet majd elhelyezni a hamarosan elkészülő keszthelyi ebtelepen. A város korábban szerződéses formában oldotta meg a kóbor kutyák elhelyezését. Az állatvédelemi szempontok és a kulturált ebrendészet érdekében ötmillió forintot biztosít az önkormányzat a telep kialakítására.

A több mint 13 ezer négyzetméteres önkormányzati terület felső részén összesen hat kennelt alakítanak ki, melyekben 15 ebet lehet majd elhelyezni. Az önkormányzat eddig szerződéses rendszerben oldotta meg a kötelezően ellátandó feladatot.

A keszthelyi képviselő-testület a februári ülésén ötmillió forintot szavazott meg a telep kialakítására. A munkát a GESZ végzi el és a társaság feladata lesz, hogy egy hozzáértő személyt vagy szervezetet bízzon meg a működtetéssel, és a gyepmesteri feladatok ellátásával.

A Festetics út mentén fekvő külterület jól megközelíthető, távol van a lakott területektől, és a közművesítése is jól megoldható. Az önkormányzat egyeztetett az állatvédő szervezetekkel, és ennek fényében tervezték meg a telepet. Nagy Bálint alpolgármester azt tapasztalja, hogy sok segítőkész állatbarát van a városban, akik szívesen segítenek a négylábúakon.

A kóbor állatok befogása és a gyepmesteri feladatok kötelezően ellátandó feladatok az önkormányzatok számára. A leendő telepen kizárólag Keszthely város közigazgatási területén befogott kutyák kerülnek elhelyezésre. Az ebtelep várhatóan májusra készül el.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)