Egészségünk érdekében

2015. július 16. (csütörtök)

Több mint négyszázan vették igénybe az elmúlt három hónapban a Keszthelyi Kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásait.

A TÁMOP-program befejezte után állami támogatással folytatja a munkát a Keszthelyi Kórházban az Egészségfejlesztési Iroda. Március 1-jétől a már meglévő ingyenes szolgáltatásokat tovább fejlesztették. A szűrések, állapotfelmérés, gerinctorna, táplálkozási tanácsadás és számos külső sportolási lehetőség mellett egy mágnesterápiás ún. Bemer-ágy is a lakosság prevencióját segíti. Az újdonság jótékony hatását a gyógyászatban is használják, mégis kevesen ismerik.

Az iroda vezetője, Hegedűs Mária véleménye szerint egyre többen ismerik fel, hogy az egészség egyik feltétele a megelőzés. Az elmúlt három és fél hónapban 411 fő kereste fel az irodát, s élt az ott nyújtott szolgáltatásokkal. Az ingyenes lehetőségek mindenki számára adottak, mint mondta, a város környékéről is sokan tudomást szereztek már, s rendszeressé tették életükben az irodai vagy a külsős programok látogatását. Ősztől bővül a szolgáltatás, a regisztráltak igénybe vehetik a Csik Ferenc Tanuszodát is. A prevenciós programokban gyermek és felnőtt egyaránt részt vehet.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)