Egy éves a CSAK iroda

2019. április 11. (csütörtök)

Egy éves születésnapját ünnepelte a keszthelyi Család és KarrierPONT tegnap. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásából létrejött iroda célja egy olyan közösségi tér létrehozása a városban, amely nem csak a célcsoportoknak, hanem a keszthelyi és környékbeli lakosoknak is tud programot kínálni.
A Család és KarrierPONT elsődleges célja az atipikus foglalkoztatás elősegítése. Ennek érdekében az elmúlt egy évben számos olyan programot szerveztek, ahol a kisgyereket nevelők tájékoztatást kaphattak a lehetőségeikről. Az iroda munkatársai rengeteget dolgoztak annak érdekében, hogy minél szélesebb körű segítséget nyújtsanak az érdeklődőknek.

Az iroda születésnapi rendezvényén elhangzott, 599 főt sikerült elérni a kommunikációs és szemléletformáló tevékenységekkel, 153 fő vett részt képzéseken és 94 fő élt a segítő szolgáltatások lehetőségével.. Az iroda vezetője sikeresnek értékelte az elmúlt egy évet.

„Igyekeztünk egy kicsit megmozgatni a Keszthely és a Keszthely környéki lakosokat. Nagyon jó kapcsolatokat alakítottunk ki együttműködő partnereinkkel, konzorciumi partnerekkel. Rengeteg munkaadóval kerültünk kapcsolatba, úgyhogy nagyon-nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ezeket az eredményeket most sikerült így összehozni a kollégákkal és a munkatársakkal. Nagyon sok segítséget kapunk mind szakmailag mind emberileg a munkatársaktól, együttműködő konzorciumi partnereknek a dolgozóitól, vezetőitől, úgyhogy azt ez úton is nagyon köszönjük.” – tájékoztatott dr. Gábor Hajnalka, a Család és KarrierPONT szakmai vezetője.

A CSAK iroda kiemelt hangsúlyt fektetett az ünnepekre is. Karácsony előtt közös fotózásra, süteménykészítésre várták a családokat. A jó gyakorlatok rendezvénysorozat keretében olyan helyi vállalkozókkal ismerkedhettek az érdeklődők, akik rendkívül sikeresek a szakmájukban. Emellett párkapcsolati tanácsadásra és közös mozgásra is sor került. A Család és KarrierPONT munkáját Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere is méltatta.

„Én azt gondolom, hogyha megfigyeljük az eredeti célkitűzését magának a teljes projektnek, illetve az abból eltelt egy évet megnézzük, akkor azt gondolom, hogy egy nagyon kiemelkedően sikeres projektről beszélhetünk, ami örvendetes, hiszen alapvetően a keszthelyi családokat támogatja, a keszthelyi családok erősítését szolgálja olyan tevőleges funkciókkal, feladatokkal, amelyek a napi szintű munkavégzéshez, a munkához való hozzájutáshoz, illetve az atipikus foglalkoztatás népszerűsítéséhez, illetve az ezzel kapcsolatos információk megosztásával segítik a keszthelyi családokat.” – tette hozzá Keszthely alpolgármestere.

A Család és KarrierPONT első születésnapja alkalmából egy tortával is kedveskedtek a meghívottaknak az iroda munkatársai. A projekt keretében a jövőben is számos rendezvénnyel és képzéssel várják az érdeklődőket.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5925-egy-eves-a-csak-iroda?fbclid=IwAR3dVWqZSGaPGMaE40ECsRgntt9nE3JSaiWb8n8WslNtdTAThGM_b7gTSkM