Egy éves lett a Hittel lélekkel című műsor

2023. október 20. (péntek)
KesztHelyi identitás

Egy éves lett a Keszthelyi Televízió Hittel lélekkel című műsora. A készítők baráti és szakmai beszélgetésre hívták a műsor résztvevőit: Zichy Emőke református lelkipásztort, Mezei András atyát, a Kis Szent Teréz karmelita bazilika plébánosát, Bacsa Dávid káplánt, Illyés Dávid diakónust, Tál Zoltán atyát, a Magyarok Nagyasszonya templom plébánosát, és Honthegyi Zsoltot, a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség lelkészét.

Tortával ünnepelték a Keszthelyi Televízióban a Hittel lélekkel című vallási műsor egyéves születésnapját. A televízió munkatársai mindig is fontosnak érezték, hogy a vallás valamilyen formában megjelenjen a műsorstruktúrában. Ezért egy olyan magazint álmodtak meg, amelyben megjelenhetnek a hívek, a plébánosok, a lelkipásztorok, és egy-egy közvetlen beszélgetés által ismerhetik meg a nézők az ő hitüket, gondolataikat.

„Van egy gyönyörű missziói parancs, amit az gondolom, hogy minden felekezet ott tart a zászlaján, így a népszámlálási adatokon túl, hogy menjünk el és tegyünk tanítványokká sokakat. Azt gondolom, hogy a Keszthelyi Televízió munkatársai a Hittel lélekkel című műsorban ezt a missziói parancsot, ezt a küldetést teljesítik, amiért hála és köszönet részünkről, hiszen egyre többen nézik. “ – mondta Zichy Emőke, a Keszthelyi Református Egyházközség lelkésze.

Fontosnak tartják a stábtagok is és a felekezeti vezetők is, hogy értéket teremtsenek egy-egy adással. A nézettségi adatok azt mutatják, hogy nagyon sokan kíváncsiak a műsorban elhangzottakra. Az egyházi méltóságok vallják, komoly felelősség, hogy mik azok az üzenetek, amelyeket így közvetítenek az érdeklődőknek.

„Korunk embere megvallja ezzel, ha nem is pontosan azt a mélységes hitét, amelyet ő megél, de ugyanakkor mivel velem beszélgetett vagy éppen lelkipásztor társaimmal szerte a városban egy-egy felvétel során, az azt mutatja, hogy hitvallásuk van, az egyházban helyük van és ezeket a találkozásokat tudom, hogy sokan visszanézték, szívesen hallgatták.” – árulta el Tál Zoltán a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom plébánosa.

Komoly felkészülést igényel egy műsor felvétele. Sok technikával, kamerákkal, állványokkal, lámpákkal kell kitelepülni a helyszínekre. A felvett nyersanyagot szerkeszteni és vágni kell. A több órás munka eredménye az a 10 perc, melyet a néző láthat a televízió képernyőjén vagy az interneten.

„Beszélgettünk hitvallásról, beszélgettünk a Karitász tevékenységéről, beszélgettünk a presbiterválasztásról például nem is olyan régen. Nagyon sok témát érintettünk, de ami szerintem ennél sokkal fontosabb, hogy a nézők megismerhették a híveket, megismerhették a híveknek a lelkiéletét, hogy hogyan találtak rá a hitre, és hogyan érzik magukat egy katolikus, vagy egy református, vagy egy evangélikus közösségben.” – tudtuk meg Regman Karolától a Hittel lélelekkel című műsor felelős szerkesztőjétől.

A születésnapi összejövetelen a készítők már a jövőről is beszélgettek. Mindenki egyetértett abban, hogy folytatni kell ezt a munkát. A Hittel lélekkel műsorral minden héten vasárnap 17.50-kor várja a Keszthelyi Televízió a képernyők elé, illetve online felületein is a nézőket.

https://tvkeszthely.hu/hirek/10847-egy-eves-lett-a-hittel-lelekkel-cimu-musor

Képek