Egy nap az uszodában

2017. március 10. (péntek)

702.456 métert úszott az a 7 csapat

Szombaton déli 12 órakor rajtolt el a 7. keszthelyi 24 órás úszóverseny. A civil kezdeményezésre indult program célja az úszás és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint Csik Ferenc emléke előtt is tisztelegnek a résztvevők. Idén 7 csapat költözött be egy napra a keszthelyi uszodába, akik közül öten már rendszeres résztvevői a programnak.

„Csapatok neveznek a versenyre, déli 12 órakor elkezdjük a versenyt, és másnap délben 12 órakor pontosan fejezzük be. Folyamatosan számoljuk a megtett hosszokat minden csapatnál, tehát ez csapatverseny. Az a csapat győz, aki a 24 óra alatt a legtöbb hosszt leússza. Mi ezt méterben számoljuk, elég nagy számok szoktak kijönni a végén.” – mondta Illés Zoltán, a verseny egyik szervezője.

A versenyen bármilyen csapat indulhatott, korra, nemre és úszásnemre való tekintet nélkül. Az is a csapatokra volt bízva, hogy hány méterenként váltják egymást a medencében. A helyi csapatok közül a Georgikon és VÜZ Kft. is megmérettette magát, előbbi hatodik, míg az utóbbi a negyedik helyen ért célba. A győztes már nem először a Fröccs csapat lett, akik 124.406 méterrel nyerték meg az idei futamot.

„Az este volt a legnehezebb része. Volt, amikor majdnem 3 kilométerrel vezettünk, és utána följöttek 500 méterre. Szerencsére a délelőtt folyamán vissza tudtuk tartani azokat, akik jöttek, és megtartottuk az első helyet.” – mesélte Szalai Szabolcs, a győztes csapat kapitánya.

A 24 óra végén Csik Katalin emlékére rendeztek gyorsulási versenyt a medencében. Az olimpiai bajnok Csik Ferenc lánya minden évben lelkesen látogatta a sporteseményeket, és ő vetette fel a gyorsulási verseny ötletét. Az első Csík Katalin Emlékversenyen női, férfi és gyerek kategóriában indulhattak a versenyzők, akiknek 25 méteren kellett a leggyorsabbnak lenni. A 24 órás verseny és a gyorsulási vetélkedő résztvevői emléklappal és kupával gazdagodtak.

Forrás: Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/7805/egy-nap-az-uszodaban/