Egyedülálló gasztronómiai élményeket hoz el a Food Truck Show

2020. augusztus 14. (péntek)

Lesz mit enni, inni a keszthelyi Food Truck Show-n. Tájékoztatták televíziónkat a szervezők. Az ország mozgó étterme minőségi ételeket és italokat kínál péntektől vasárnapig a Balaton-parton. Füstölt és sült húsok, szendvicsek, édességek és kézműves italok is szerepelnek a kínálatban.

Számos hazai nagyváros után érkezik Keszthelyre a Food Truck Show. Magas minőségű utcai étkezést kínálnak három napon át a Balaton-parton. A szervezők közlése szerint lesz mit enni, inni: Michelin-csillagajánlással rendelkező séf készít majd hamburgert, de lassan sült malachúsos ételek, füstölt húsok, mexikói konyha, hátszínes szendvicsvariációk, klasszikus kürtőskalács, és levendulafagylalt is szerepel a kínálatban. Az ételeket pedig kézműves sörökkel és minőségi borokkal lehet majd kísérni. A szervezőknek egyébként nem célpontja a Balaton, de az idén tapasztalt hatalmas vendégáradat láttán úgy döntöttek, hogy ellátogatnak Keszthelyre is.

Vad-Horváth Zoltán szervező: „Ebben a kialakult helyzetben ezen a nyáron akkora dömping van, annyi ember van a Balatonnál, hogy úgy gondoltuk Keszthely Városával, hogy megpróbálunk egy Balaton-parti eseményt létrehozni. Nagyon nagy erőkkel készülünk, nagyon várjuk ezt az alkalmat. Az óriáskerék előtt lesz a rendezvény, fantasztikus környezetben, fák alatt, ahol a nagy melegben is árnyékban lehet majd ücsörögni.”

A food truckok péntek délután nyitnak, hétvégén pedig már ebédre is várják a vendégeket. Lelkesen várják a helyieket és az itt nyaralókat is, akik a Food Truck Show oldalán szavazhatnak is a kedvenc ételükre. A rendezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, a rendezvény műanyagmentes; az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló un. PLA-ból készülnek.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV