Egymás terhét hordozzátok

2021. június 24. (csütörtök)

„Egymás terhét hordozzátok” – ezzel a címmel szervezett jótékonysági koncertet a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzeset károsultjainak. A június elsejei tragédiát követően több család maradt fedél nélkül, a társasházban lakók életéből mindössze annyi maradt, ami rajtuk volt a menekülés során. A koncert szombaton este fél 9-kor lesz a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban, a befolyó összeget teljes egészében a károsultak számára ajánlják fel.

Régi és új darabokat is próbált a Salve Regina kórus. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom énekkara ezúttal különleges fellépésre készül. Szombati előadásukkal azokat a családokat kívánják támogatni, akiknek mindenük odaveszett a néhány héttel ezelőtti tűzben. Június elsején a délelőtti órákban gyulladt ki egy társasház a Georgikon és a Deák Ferenc utca sarkán, a tragédiát követően az épület lakhatatlanná vált. Keszthelyen a lakosság is összefogott a családok segítése érdekében, szombaton pedig a városban élő művészek gyűjtenek a károsultaknak.

„Vannak olyanok, akik csak kevesebbet tudnak adni, lehet, hogy 1000 forintot, lehet, hogy 500 forintot és azt szégyelli átutalni. Gondoltuk, hogy mindenképpen egy olyan eseményt, ha létrehozunk, amelyre el tudnak jönni és névtelenül egy perselybe bele tudják tenni, ez is egy-egy csepp lenne a tengerben. Így jött a gondolat, hogy ezt a jótékonysági hangversenyt megszervezzük a Salve Regina kórus tagjaival és bárkinek szóltunk, hogy szálljanak be, segítsenek minket, nagy örömmel, első szóra jöttek.” – mondta C. Tóth Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom karnagy-orgonistája.

A Magyarok Nagyasszonya Plébánia is nagy örömmel vállalta, hogy helyet ad a hangversenynek. A koncerten nem csak a Salve Regina kórus, hanem a keszthelyi Festetics György Zeneiskola oktatói is fellépnek. Emellett versek, prózák is elhangzanak a Fő téri templomban. A tűzesetet követően példaértékű összefogás valósult meg Keszthelyen. Az önkormányzat már a helyszínen felajánlotta segítségét a családoknak, de az egyházi felekezetek és civil szervezetek is gyűjtést indítottak a károsultak javára.

„Az elmúlt másfél évben is nagyon sokszor nagyon komoly és sokszor tragikus helyzetekben megmutatták a keszthelyi emberek, hogy milyen erős közösség, és, hogy mennyire össze tudnak fogni. Itt volt ez az újabb szomorú eset, azt kértem ismét a keszthelyi civilektől, a keszthelyi lakóktól, hogy fogjunk össze és segítsünk ebben az esetben is. Nagy öröm számomra az, hogy több civil szervezet is – meghallva ezt a kérésemet – összeállt és ténylegesen segítő kezet nyújtott. Ennek eredményeként most például szombaton este fél 9-kor egy jótékonysági koncert kezdődik.” – tájékoztatott Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere hozzátette, városvezetőként nagy büszkeség, hogy a lakosság első szóra a családok segítségére sietett. Kiemelte, köszönet illeti ezért a civil szervezeteket és mindazokat a magánszemélyeket, akik eddig és ezután is gondolkodás nélkül segítenek a bajba jutottakon.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8164-egymas-terhet-hordozzatok