Egymásnak ajánljuk

2015. március 28. (szombat)

A környékbeli turisztikai attrakciókat kínáló szolgáltatók mutatták be kínálatukat a szállásadóknak a Turisztikai Egyesület találkozóján. Az egyesület fontosnak tartja, hogy tagjaik, a turizmus főbb szereplői megismerjék egymást, és ezáltal a vendégeknek minél színesebb és tartalmasabb programajánlatokat tudjanak adni. A Balaton Színházban rendezett diskurzuson szó esett az egyesület működéséről és terveiről is.

Keszthely térségében számos társaság, múzeum és különböző szolgáltató várja az ide látogató turistákat. A Balatoni Hajózási Zrt, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Festetics kastély és a Bakonyerdő Zrt. is a nagyobb szolgáltatók közé tartozik, melyek nagy számban fogadnak látogatókat a szezonban.

A Természet Háza látogatóközpont 2014 októberében készült el. Az idei szezon lesz az első, amikor a látogatók megismerkedhetnek ilyen módon a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágával. A Természet Háza vezetője, Szentes Szilárd mutatta be a Bakonyerdő legújabb létesítményét a Keszthelyi Turisztikai Egyesület tagjainak.

Az idegenforgalmi szezonban fontos, hogy a szállásadók ismerjék a környék attrakcióit, hogy ajánlhassák azokat vendégeiknek. Ezért hívta életre a Keszthelyi Turisztikai Egyesület azt a diskurzust, melyen minden tagjának lehetőséget kínált a bemutatkozásra.

A Turisztikai Egyesület az önkormányzat idegenforgalmiadó-bevételének tíz százalékával gazdálkodhat. Ezt az összeget kell kiegészíteni a pályázati forrásokkal. Jelen állás szerint csak 2016-ban juthat újabb támogatáshoz az egyesület.

A Turisztikai Egyesület kül- és belföldi vásárokon, prospektusokon, online és televíziós megjelenésekkel reklámozza a turistáknak a várost. Mellette saját programokat is szervez, ilyen például a Verklifesztivál, vagy a Civil Karácsony, de nagy szerepe van az ismét megvalósuló tavaszi és őszi Nyitott Balaton rendezvényben is.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)