Egyszerű emberek különleges történetei

2017. november 29. (szerda)

A Nők Lapja újságíróját és számos kötet szerzőjét, Schäffer Erzsébetet látta vendégül a Fejér György Városi Könyvtár tegnap. Az írónő a rá jellemző derűvel és játékossággal osztotta meg a történeteit a hallgatósággal, és legújabb könyvét is bemutatta a közönségnek.
A játék, a játékosság és a csodavárás volt a fő témája Schäffer Erzsébet előadói estjének. A Fejér György Városi Könyvtár olvasóterme zsúfolásig telt mindazokkal, akik kíváncsiak voltak az író-újságíró történeteire. A hallgatóság kaphatott egy csokorra valót mindazokból a sztorikból, amelyekkel az írónő számos kötetében is találkozhatnak.

„Elmesélem rögtön a Zsófi nénit, aki egy nagyon nagyszerű idős barátnőm volt. Zsófi néni sajnos már nincsen, de hosszan, sokáig élt, és egy különleges, különös ember volt. Magas, derék, derűs, fantasztikusan sütött.” – mesélte az írónő.

A másfél órás olvasótalálkozó során szó esett a mobiltelefon hiánya okozta, sokszor komikus helyzetekről, és számos téli történetet is elmesélt az írónő. Schäffer Erzsébet rengeteget utazik szerte az országban, így nem véletlen, hogy sok vonatos sztorija is van. A Nők Lapjából is jól ismert író különleges érzékkel fedezi fel az érdekes emberi történeteket.

„Ha látok a HÉV-en valakit, aki egy ilyen négy méteres, hosszú, horgolt sálban egy férfi utazik, és horgolva van a vállán egy ilyen kitüntetés, és horgolva van a kesztyűje és horgolva van a táskája, és ő akkor is horgol, amikor a HÉV-en áll, akkor azért erre úgy kíváncsi leszek, hogy ki ez, mit horgol? Világnagy takarót horgol vagy mit csinál?” – emelte ki Scäffer Erzsébet.

Az írónő a napokban megjelent, legújabb, Hol vagy? című könyvét is bemutatta a közönségnek. Az előadás végén lehetőség volt a könyvek megvásárlására és dedikáltatására is. Többen néhány személyes gondolatot is megosztottak az íróval, és megköszönték az rendkívül szórakoztató előadást.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8370/egyszeru-emberek-kulonleges-tortenetei/