Együtt, érted. Érted?

2012. február 2. (csütörtök)

Ezzel a címmel tartottak tegnap fórumot, melyen szakemberek arról beszéltek, hogyan lehetne bővíteni a fiatalok előtt álló lehetőségeket.

A rendezvényt – egy sorozat projektnyitányaként – a Keszthely és Környéke Kistérségi Társulás, valamint a Mentor Ifjúsági Szolgáltató Iroda és Közösségi Központ szervezte meg, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával. Kiss László Tibor, a társulás munkaszervezetének vezetője köszöntőjében úgy fogalmazott: fontos, hogy a fiatalokat megmozgassák a térségben, amire a program keretében biztosan számos megvalósítható ötlet merül majd fel.

Vozár Péterné, a társulás közművelődési referense bemutatta a projektet, hangsúlyozva: annak tartalmával, programjával kapcsolatosan kérdőíves felmérést végeztek, s ennek eredményei szerint rendelnek majd témakört a következő, Zalaszántón, Zalaapátiban, Vonyarcvashegyen és Bókaházán tartandó fórumokhoz.

Fisli István, a keszthelyi Vendéglátó Szakképző Iskola igazgatója az ifjúságsegítés, az önkéntes munka és a közösségfejlesztés kérdéseit járta körül előadásában. Szerinte a fiatalok problémáira megoldást jelenthet a közösségfejlesztés, a szükséges szolgáltatások keretében pedig a résztvevőknek szorosan együtt kell működniük. Hozzátette: fontos lenne, hogy a fiatalok komplex válaszokat kapjanak a kérdéseikre.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Együtt a kistérségi közösségfejlesztésért
Jótékonysági nagykövetek: fiatalok segítenek a kórház gyermekosztályán
Kerekasztal-beszélgetést szervezett a Mentor
Ifjúsági központ nyílik Keszthelyen