Együtt futnak a gyerekekért

2013. május 29. (szerda)

A Mosoly Váltó idén júniusban is rajthoz áll az Ultrabalaton Nemzetközi Futó- és Kerékpárversenyen, hogy futva vagy biciklizve teljesítse a verseny hivatalos távját, és a résztvevők felajánlásaiból adományt gyűjtsön a súlyosan beteg gyerekek gyógyítására.

A Mosoly Alapítvány által felkarolt gyerekek és az alapítvány támogatói a váltó tagjaiként, 45 rövidebb szakaszban, két nap alatt teljesítik a 212-kilométeres Balatonkört.

Magyarországon évente több száz gyermeknek kell szembenéznie olyan súlyos betegséggel, amely hosszú kórházi tartózkodással, testet-lelket megviselő kezelésekkel, évekig tartó gyógyulási folyamattal jár. A Mosoly Alapítvány 1996 óta ingyenes mese- és művészetterápiás foglalkozásokkal segíti azt a folyamatot, amelyben az orvosi kezelések és a lelki rehabilitáció együtt, egymást erősítve hatnak a tartós gyógyulás érdekében. Hosszú távú terápiás csoportjaikba a rehabilitáció alatt járnak a gyerekek, hogy könnyebben visszataláljanak kortárs közösségeikbe, amiből hosszan tartó betegségük kiszakította őket. A Mosoly Alapítvány csapata évről-évre teremti elő a foglalkozások megtartásához szükséges pénzösszegeket, melyek biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget a gyermekek számára országszerte.

Az Alapítvány immár negyedik éve vesz részt Mosoly Váltójával az Ultrabalatonon, mely egyben legjelentősebb adománygyűjtő eseménye is az évben. A verseny nem csak az adománygyűjtés miatt különleges, hanem azért is, mert a Mosoly Váltó tagjaként a támogatók együtt futhatnak a gyógyult, Mosolyos gyerekekkel.

A Mosoly Váltó Danubius Hotels Group Hévízi Szállodák által támogatott Keszthelyi szakaszához június 1-én 18 órakor bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a futáshoz vagy biciklizéshez és szívesen nevezne be erre a szakaszra egy jelképes támogatással. Az adomány felajánlásával minden résztvevő segíthet abban, hogy az alapítvány minél több pénzadományt gyűjthessen össze a súlyos betegségen átesett gyermekek gyógyulásáért!

A Mosoly Váltó tagjaként nem kell teljesíteni a 212 kilométeres, hivatalos Ultrabalaton távot, csak az 5 km-es szakaszt kell futva vagy kerékpározva megtenni.

Indulás: Helikon Strandfürdő parkoló – Keszthely, Csárda u.
Célállomás: Fenékpuszta, a 400 éves Vámháznál, ahol minden befutót szeretettel várunk egy kis frissítővel
A táv: 5 km
Regisztráció és adomány felajánlása 17:30-tól.

További információ:
www.facebook.com/mosolyalapitvany
Adorján Katalin Tel.: +36 30 815 7578, e-mail: adorjan.katalin@mosolyalapitvany.hu
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12001008-00101932-00100001
Adószám: 18674190-1-41
www.mosolyalapitvany.hu