Együtt imádkozott a Ranolder iskola közössége

2023. október 19. (csütörtök)

Idén is csatlakozott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez a Ranolder iskola. Az intézmény közössége elsősorban a békéért és a családokért imádkozott. Október a rózsafüzér hónapja. A katolikus egyház tagjai ilyenkor minél többször szólítják meg a Szűzanyát ebben a formában.

A Ranolder iskola minden tanulója és tanára, összesen csaknem kettőszázan érkeztek a templomba. Az intézmény évek óta csatlakozik a világszintű kezdeményezéshez. Az akció Venezuelából indult. 2005-ben a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzel foghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét.

„Azért vettem részt ezen az imádságon, hogy béke legyen köztünk, szeretet és hogy béke legyen a világban” – mondta Kiss Ignác tanuló.

Idén elsősorban a békéért imádkoztak a diákok, különösen az orosz-ukrán és az izraeli háború miatt. Az imalánc kiinduló gondolata Szent Páter Piótól származik, akik azt mondta: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

„Nekem azért fontos ez az egész, mert a családommal is sokszor szoktunk járni templomba és ott is, mise előtt mindig megy a rózsafüzér és együtt imádkozzuk ott is és nekem ez elég sokat jelent” – nyilatkozta Kulcsár Enikő. 

Az imádkozás menetét a rózsafüzér szemei segítik. Meghatározott, hogy a keresztnél, a kis-, illetve a nagy szemeknél melyik imát és hányszor kell elmondani. Az imagyöngyök segítenek az elcsendesedés gyakorlatában, az elmélyült imádkozásban. Október a rózsafüzér hónapja.

Tál Zoltán lelki igazgató: „Mindig itt voltunk a főtéri templomban, becsatlakoztunk ebbe a nagy imaszándékba, mely egy világmissziós imaszándék, imádkozzunk a békéért, a családi élet megszenteléséért. Hálával gondolok, hogy az idei évben is a tanári közösség, igazgató úrral az élen, a diáksereg, sőt még állami iskolából is jöttek gyerekek hitoktatóval, bekapcsolódtak ebbe a nagy imádságba, így hiszem, hogy az imádságunk meghallgatásra talál.” 

A Ranolder iskola közössége fél órán át imádkozta a rózsafüzért. A iskolavezetés szándéka, hogy jövőre is csatlakoznak az imalánchoz.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek