Együttes szurkolás, közös élmény

2014. június 11. (szerda)

A négy évvel ezelőtti nagy sikerű szabadtéri rendezvény után az idei futball világbajnokság mérkőzéseit is élőben követhetik nyomon a focirajongók a keszthelyi Balaton-parton.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: mivel 2010-ben is sokan döntöttek úgy, hogy a focimeccseket a szabad ég alatt, óriáskivetítőn, ismerősökkel és ismeretlenekkel közösen szurkolva nézik, ezért úgy gondolták, hogy idén is biztosítják ezt a lehetőséget a keszthelyi és az itt nyaraló futballrajongóknak.
– A négy évvel ezelőttihez hasonló LED-falat állítunk fel, ám ezúttal a Zenepavilonnál. Azóta ugyanis megújult a Balaton-partunk, a korábbi egybefüggő kavicsos területen most sétányok, szökőkút és virágágyások vannak, így a szintén felújított Zenepavilonnál helyezzük el a kivetítőt – mondta el a polgármester. – Itt a két évvel ezelőtti beruházás során állandó padokat telepítettünk a nézőtéren, ami ezáltal kiválóan alkalmas ilyen célokra is, nincs szükség mobil ülőhelyek biztosítására.

Június 12-étől, a megnyitó ünnepségtől kezdődően egészen a július 13-ai döntőig a Brazíliában zajló világbajnokság legtöbb mérkőzését élőben követhetik majd az érdeklődők.

– Kisebb-nagyobb baráti társaságok számára kellemes találkozási pont, hangulatos esti program lehet a rendezvény, de a korábban kezdődő mérkőzések esetében családok számára is kikapcsolódást nyújthat – emelte ki Ruzsics Ferenc. – Akár a strandról vagy hajózásról érkezik a család, akár sétájuk során ejtik útba a Balaton-partot, akár kimondottan a meccs miatt érkeznek ide, kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szórakozási lehetőséget. Az árnyas fák alatt a közeli játszótér várja a legkisebbeket, és finom ételeket, italokat kínálnak a parti vendéglátóhelyek.

A Goldmark Károly Művelődési Központ által szervezett „Jó estét, nyár, jó estét, Keszthely!” rendezvénysorozat, amely évről évre szinte mindennapos programot biztosít a parti Zenepavilonnál, idén várhatóan csak a világbajnokság után, július 13-ától indul.