Együttműködés

2019. október 12. (szombat)

Még nagyobb lendületet vehet a város és a Helikon Kastélymúzeum partnersége – hangzott el Nagy Bálint és Pálinkás Róbert tegnapi sajtótájékoztatóján. Keszthely alpolgármestere és a kastély ügyvezetője beszámolt arról, hogy több beruházás is az önkormányzat és a Helikon Kastélymúzeum összefogásával valósulhat meg.
Múlt hét csütörtökön a keszthelyi képviselő-testület két témában is olyan döntést hozott, ami az önkormányzat és a Helikon Kastélymúzeum együttműködésest irányozza elő – mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A testület tulajdonosi hozzájárulásokkal segíti a kastélyt, abban hogy a Vadászati Múzeum mögötti agárpálya megépülhessen és megvalósulhasson a Fenyves allé felújítása.

Nagy Bálint alpolgármester: „Azért fontosak ezek a beruházások, mert egyrészt a város és a Kastélymúzeum együttműködést meghatározzák, olyan konkrét projektek, amelyek a következő időszakban meg fognak valósulni. Ez az apropója a mai sajtótájékoztatónak. De a jelentősége még ennél is meghatározóbb, hiszen, amikor Keszthelyen, Keszthely térségében turizmusról beszélünk, akkor egyértelmű az, hogy a Festetics-örökséget és azon belül a Festetics kastélyhoz tartozó fejlesztéseket zászlóshajónak kell, hogy tekintsük.”

A sajtótájékoztatón Pálinkás Róbert kastélyigazgató elmondta, hogy nem egész kilenc milliárd forintos fejlesztési ütem előtt áll a Helikon Kastélymúzeum. Ennek része a például a fenékpusztai beruházás és parkbővítés is. Utóbbiban segített az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása.

„Ezzel egy teljesen új léptékű együttműködés indult el Keszthely Város Önkormányzata és a Helikon Kastélymúzeum között” – fogalmazott a kastélyigazgató.

Nagy Bálint hozzátette, a belföldi és nemzetközi turizmus szempontjából is nagyon meghatározó a Festetics örökség. A városvezető hangsúlyozta az elmúlt kilenc év fejlesztéseit és az elkövetkező beruházások jelentőségét: „Azt gondolom, hogy a városnak, sőt az egész térségnek gyakorlatilag az arculatát is meghatározzák. Hiszen olyan minőségi beruházásokról van szó, amelyek a meglévő, főszezonon kívül is biztosítják, hogy megfelelő turisztikai desztinációval és vonzerővel tudjon rendelkezni Keszthely.”

Az eseményen elhangzott, tavaly 232 ezer látogatója volt a Helikon Kastélymúzeumnak, jelen adatok szerint 2019-ben újabb rekord várható hazánk leglátogatottabb kastélyában.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6482-egyuttmukodes?fbclid=IwAR0BPxP8k2xvIT8Tvs24nvXwtSItGEDjwJAK9Swfj32t6UV-pOW23nSmbwY