Elballagtak a tizenkettedikesek

2021. június 1. (kedd)

98 diák búcsúzott alma materétől szombaton a Vajda János Gimnáziumban. A járványügyi lazításoknak köszönhetően meg lehetett szervezni a ballagásokat, így a Vajdában úgy döntöttek, hogy pótolják a május elején elmaradt ünnepséget. A végzősök a tarisznyaosztást követően elbúcsúztak az intézménytől, majd tanáraiktól, diáktársaiktól is. Az ünnepségen a szülők nem vehettek részt, az iskola online közvetítette az eseményt.

A kilencedikesek osztálytermeikben búcsúztatták a ballagókat a Vajda János Gimnáziumban. Az intézményben hagyomány, hogy az elsősök feldíszítik a végzősök osztálytermét, és kiosztják nekik az útravalót, a ballagási tarisznyát. A járvány miatt sokáig úgy tűnt, hogy az idén is elmaradnak az ünnepségek, így a diákok nagy örömmel fogadták, hogy elballaghatnak.

„Szerintem nagyon sokat jelent nekünk, hogy lehet viszonylag rendes ballagásunk, legalábbis a tavalyiakhoz képest. Nagyon szépen feldíszítették a termünket, meg nagyon köszönjük az iskolának, hogy megszervezték ezt nekünk.” – mondta a Vajda János Gimnázium végzős diákja, Márkus Enikő.

A három végzős osztály az iskola tetőteréből indulva, énekszóval búcsúzott az alma matertől. A tizenkettedikeseknek nagyon sokat jelentett az ünnepség, hiszen az elmúlt évben rendkívül kevés időt tölthettek az iskolában a járvány miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy az idei ballagások is elmaradnak, a lazításoknak köszönhetően – ugyan a szülők jelenléte nélkül – de megtarthatták a búcsúztatást.

„Nagyon jó dolog, hogy elballaghatunk, nekem ez nagyon sokat jelent. A négy évről nagyon sok, rengeteg jó emlékem van, a versenyek, az osztályközösség, osztálykirándulás. Hihetetlen jó élmény volt, sokkal jobb volt, mint az általános iskola, az egyetem remélem még ennél is jobb lesz, bár ezen már nehéz lesz túltenni.” – tette hozzá az iskola másik ballagója, Pektor Ervin.

A ballagó diákok a gimnázium tornatermébe érkeztek, ahol a 11-esek búcsúztak tőlük. Az alsóbb évfolyamosok képviseletében Bruncsics Bernadett elevenítette fel az emlékeket. A végzősök nevében Epres Anna búcsúzott tanáraitól, diáktársaitól, iskolájától. A végzősök felkötötték szalagjaikat az iskolazászlóra és átadták azt az alsóbb évfolyamosoknak. A Vajda János Gimnázium igazgatója Varga Sz. Gábor útravalóval szolgált a diákoknak.

„Minden ismeret, tapasztalat és élmény, amit itt, a Vajdában szereztetek, ha idővel némileg meg is fakul, de egész életeteken át megmarad és elkísér benneteket. Az egyre múló évek távlatából is lesz majd sok olyan dolog, amire érdemes lesz újból és újból rácsodálkozni.” – emelte ki ünnepi beszédében az iskola igazgatója.

Az ünnepségen jutalmazták az iskola kiemelkedő diákjait. A keszthelyi VSZK-ban és az Asbóthban az idei évben is elmaradt a ballagás, azt intézmények ezt nem pótolják. A Közgázban várhatóan június 11-én búcsúznak a végzősök az alma matertől.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8092-elballagtak-a-tizenkettedikesek