Elfogadták Keszthely idei költségvetését

2022. február 11. (péntek)

Elfogadták Keszthely idei költségvetését. A büdzsé a működés mellett a fejlesztésekre is lehetőséget ad. A képviselő-testület tanácskozásán elhangzott, a költségvetés minden olyan szegmenst tartalmaz, amitől város a város.

A nyolc jelenlévő képviselő hét igennel és egy tartózkodással fogadta el a város 2022-es költségvetését. Csak Dékány Péter KÉVE képviselő nem voksolt igennel.

„Az idei évben is tudtuk tartani azt az irányt, amit az elmúlt két évben már sikeresen be tudtunk vezetni költségvetés tekintetében” – mondta az ülést vezető Nagy Bálint polgármester.

A büdzsé főösszege 8 milliárd 753 millió forint. A tervezés során 1,6 milliárd forint állami támogatással és 1,1 milliárd forint helyi adóbevétellel számoltak. Nagy Bálint polgármester hangsúlyozta, ez egy biztonságos, stabil költségvetés. 555 millió forint tartalékot különítenek el.

„A működés mellett fejlesztéseket tartalmaz a költségvetés. Stabil, biztonságos költségvetés. Fontos megemlíteni, hogy a következő időszakban – talán mondhatom hogy – minden településnek a legjelentősebb várható pályázati forrásainak a szükséges előkészítéséhez való forrásokat is beterveztük már a költségvetésbe” – nyilatkozta televíziónknak Keszthely polgármestere.

Az elkövetkező években az un. TOP plusz forrásokból 8,8 milliárd forint keret áll Keszthely rendelkezésére. Ebből lehet majd megvalósítani a nagyobb fejlesztéseket. Saját forrásból felújítják a Sörház utcát és az Erzsébet királyné útjának alsó szakaszát, a Kossuth Lajos utca keleti oldalán a járda díszburkolatot kap. Az elmúlt évhez képest növelték a sport- és szervezeti támogatások mértékét.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8832-elfogadtak-keszthely-idei-koltsegveteset