Elhunyt a karmelita Sándor atya

2012. július 5. (csütörtök)

A Magyar Kármelita Rendtartomány és a hozzátartozók fájdalommal tudatják, hogy életének 56., áldozó papságának 31. évében elhunyt Szűcs János, keresztrefeszített Jézusról nevezett Sándor atya.

A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika egykori plébánosa és házfőnöke 2011 augusztusában lett súlyos beteg. A betegség szenvedései közepette is megtartotta derűs bizalmát a Gondviselésben, keresztjét Krisztussal egyesülten hordozta, melyben példaképpé vált rendtársai számára. Betegségének utolsó heteiben Keszthelyen tartózkodott, az ottani kórházban hunyt el 2012. július 4-én hajnalban.

Temetése 2012. július 12-én, lesz, Keszthelyen, a Kis Szent Teréz Bazilikában. A 10.00 órakor kezdődő gyászmise után helyezik rendtársai Sándor atyát örök nyugalomra a templom kriptájában.

Sándor atya tanúságtételében így szólt: „Hétköznapi nyelven úgy is mondhatnám, így éltem meg betegségemben […] : szinte mindegy, hogy 15, 20, 35, 40, 56, vagy 99 évet élünk, a lényeg az, hogy az életünk Krisztusban, s ez által az emberek szeretetében-szolgálatában teljék.”

A teljes tanúságtételt ITT olvashatják.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)