Elhunyt Dallos Csaba, a GESZ vezetője

2014. április 23. (szerda)

Szerda hajnalban tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában elhunyt Dallos Csaba, a Gazdasági Ellátó Szervezet Keszthely vezetője.

A gazdasági végzettségű, korábban adótanácsadó és könyvelőirodát vezető Dallos Csaba nyolc éve állt a szerteágazó feladatköröket ellátó intézmény élén. Irányítása alatt a szervezet tevékenységi köre fokozatosan bővült, a város egyik legnagyobb foglalkoztatójává válva mind több és több feladatot látott el a keszthelyi intézmények gazdasági irányításától a városüzemeltetési és műszaki-karbantartási munkákig.
Személyében olyan embert tudhatott maga mellett Keszthely város vezetése, akire mindenben – legyen az a munkaköréhez szorosan nem tartozó, például rendezvényekkel vagy beruházásokkal kapcsolatos munka – nyugodtan támaszkodhatott és biztosan számíthatott. Intézményvezetőként kollégáival mindig jó kapcsolatot ápoló, egyéni problémáikra is nyitott, empatikus ember volt.

A keszthelyi születésű Dallos Csaba a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán kereskedelmi üzemgazdász, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán adóellenőrzési szaküzemgazdász képesítést szerzett. Gazdasági ismereteit okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakképesítéssel egészítette ki. Szakmai pályafutását a Georgikon ÁFÉSZ-nál kezdte, majd a DÉDÁSZ Keszthelyi Üzletigazgatóságánál dolgozott. Később gazdasági vezető és irodavezető munkaköröket töltött be, majd 2004-től családi vállalkozás keretében adótanácsadással, könyveléssel, valamint cégek és magánvállalkozók ügyviteli feladatainak ellátásával foglalkozott. 2006-ban bízta meg az önkormányzat a Gazdasági Ellátó Szervezet vezetésével.

Dallos Csabát Keszthely Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.