Elhunyt Magyar Gyula, a Keszthelyi Televízió egyik alapítója

2020. november 20. (péntek)

Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét.

Magyar Gyula 1947-ben született Székesfehérváron. Az általános iskola után itt végezte el a Ságvári Endre Gép- és Híradásipari Technikumot. Családjával Hévízre költöztek, 1972-ben házasodott meg, feleségével két gyermeket neveltek fel.

Magyar Gyula a keszthelyi autószervizben dolgozott, majd az Agrártudományi Egyetem műszaki csoportvezetője lett. 1974-ben levelező tagozaton elvégezte a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolát, majd a Bánki Donát Műszaki Főiskolát. 1985-ben alapítója volt a Keszthelyi Televíziónak, műszaki vezetőként a csekély technikai háttérrel is folyamatosan biztosította az adás feltételeit.

Magyar Gyula a mai Asbóth iskola jogelődjének szakoktatója volt és többek közt informatikát is tanított a Farkas Edit Gazdasszonyképző Szakiskolában. Magyar Gyula arany koszorús műszerész mesterként aktív tagja volt a Keszthelyi Ipartestületnek, ahol betöltötte a felügyelőbizottság elnöki tisztét.

Keszthelyi kötődése óta aktív sportolója, később oktatója-nevelője volt Keszthelyi Erdész Lövészklubnak. Az ő érdeme, hogy hazánkban az első között épült ki a találatjelzést mutató ipari tévélánc a lőtéren.

Magyar Gyula váratlanul, a járvány következtében hunyt el november 11-én. Temetése a rendelkezéseknek megfelelően, szűk családi körben lesz. Az emlékére tartott gyászmisére a koronavírus-járványra való tekintettel egy későbbi időpontban, várhatóan 2021. tavaszán kerül sor a keszthelyi Karmel templomban.

Magyar Gyula teljes életet élt: volt benne munka, életkedv, tanulás, hivatástudat és humor. Olyan személytől kell elköszönnünk, aki nem csak családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt, aki mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét.

https://tvkeszthely.hu/hirek/7606-elhunyt-magyar-gyula-a-keszthelyi-televizio-egyik-alapitoja