Elindult az óriáskerék

2022. április 20. (szerda)

50 méter magasból csodálhatják meg Keszthelyt és a Balatont azok, akik jegyet váltanak az óriáskerékre. Az attrakció harmadik éve vendégeskedik Keszthelyen. Már az első napon is sokan szálltak fel a kerékre, de a nyár egyik legnagyobb látványossága egész szezonban vonzza a turistákat.

A szeles idő ellenére is üzemelt az óriáskerék a húsvéti hétvégén. Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű volt az attrakció. A jegyárak nem változtak tavalyhoz képest, idén is 2000 forintért mehetnek három kört a felnőttek. A gyerekeknek és a diákoknak, valamint a keszthelyi lakosoknak kedvezmény jár.

„Szeretjük a kilátást. Ha mi itt vagyunk, mindig felülünk. Másodjára ültem fel, nagyon élveztem. Amikor a tetején megállt és fújt a szél, az nagyon ijesztő volt, de utána minden jó volt.” – mondta Molnárné Izabella és Molnér Enikő Jázmin.

A mintegy 170 tonnás szerkezetről az egész Keszthelyi-medencét be lehet látni. A 30 gondolába 6-6 utas szállhat be, így összesen 180-an utazhatnak egyszerre. A Keszthelyi Óriáskerék az ország egyik legnagyobb szerkezete. Az attrakció a külföldiek körében is népszerű.

„Nagyon szép itt. Először járok itt, Írországból érkeztem, de biztosan visszajövök még.” – tette hozzá John McDonald.

Az óriáskerék a hét négy napján tart nyitva. Csütörtökön és pénteken 14 órától 21 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 21 óráig üzemel.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9066-elindult-az-oriaskerek