Elindult az új tarifarendszer a közösségi közlekedésben

2024. március 1. (péntek)

Március 1-jén indult el a közösségi közlekedés új tarifarendszere. Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport – áll a társaság közleményében.

A legfontosabb tudnivalókról a www.ujtarifa.hu címen lehet tájékozódni. Ennek egyik hangsúlyos eleme, hogy egyes – összehasonlítási példaként szolgáló – viszonylatokon mutatja meg a korábbi díjtermékekkel szemben az új kedvezmény- és díjkategóriákat. Ezzel az ingázók, alkalmilag vagy családdal utazók megtudhatják, hogy mennyivel kedvezőbb áron kaphatják a szolgáltatást. A weboldalon felsorolják azt is, hogy milyen feltétellel lehet igénybe venni az 50%-os kedvezményt, a pénztárcabarát vármegye- és országbérleteket, illetve kik és hol utazhatnak a jövőben díjmentesen. A változások március 1-gyel léptek életbe.

„A mai nappal elindult a közösségi közlekedés új tarifarendszere, ami közel 4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és könnyebben elérhetővé a közösségi közlekedést Magyarországon.” – mondta el Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

https://tvkeszthely.hu/hirek/11243-elindult-az-uj-tarifarendszer-a-kozossegi-kozlekedesben

Képek